Sommigen kiezen er bewust voor om een longboard te surfen.

Wie aan surfen denkt, denkt al snel aan agressieve acties zoals airs en snelle wendbare turns. Als we terug gaan in de tijd heeft het surfen een flinke transformatie ondergaan. Je ziet dat er in de loop der jaren steeds kleinere boards gesurft worden. Het longboarden behoort tot een van de oudste disciplines binnen de surfsport. Halverwege de jaren negentig kende deze discipline zijn hoogtepunt qua populariteit. Tegenwoordig zien wij dat deze categorie door minder personen wordt beoefend. Één van de bekendste namen op longboard gebied zijn: Duke Kahanamoku, Nat Young en Joel Tudor. Vandaag de dag bekijken wij het longboarden op een artistieke wijze; longboarden als klassieke beeldvorming. Vooral de noseride, single fin boards en de laid back style die door verschillende personen wordt uit gedragen, zijn bekend bij de mainstream.

In de Benelux is de hoeveelheid fanatieke longboarders op één hand te tellen. Toch is er een aantal personen die bewust voor deze ontspannen categorie en lifestyle kiest. Northseajuice bestaat uit een groep vrienden die deze klassieke vorm van surfen op een creatieve en een artistieke wijze aan het licht brengt. Nadat zij, in de loop der jaren, een eigen dvd en een boek hebben gepubliceerd, zijn ze vooral online actief.

In de onderstaande videoproductie hebben zij een samenvatting van een korte vakantie met een zestal vrienden gemaakt. Ze reisden af naar Noord Bretagne, opzoek naar die ene ultieme golf en weg van de drukte. Het is dan ook zeker de moeite waard om even 5 minuten achterover te leunen en te genieten van dit heerlijke filmpje.

INFORMATIE VIDEOPRODUCTIE
Naam: Northseajuice – Tip Time
Categorie: Longboard (retro style)
Beeld: Marinus Joris en Jethro van Luijk
Surfers: Eric, Jelle en Robert de Roode, Jordi de Koning en Ed van Weenen
Link: klik hier.