Afgelopen week was het gebied rondom de Atlantische Oceaan voor menig surfer ‘the place to be’. In Nederland en Belgie was het zo plat als een dubbeltje. Wat doe je dan als het in Nederland of Belgie flat is? Juist, je zoekt een uitweg! Dat is precies wat Roy en Damian afgelopen week deden. Op diverse websites en social media pagina’s verschenen beelden van de perfecte omstandigheden ‘in Zuid-Frankrijk’. De combinatie van diverse factoren speelde een belangrijke rol. Het warme water, de zwak tot matige of aflandige wind en een flinke depressie waren de perfecte ingrediënten voor de ultieme surf trip.

Indien je met de auto naar Zuid-Frankrijk rijdt is het altijd even doorbijten, maar 14 uur later arriveer je dan eindelijk op de plaats van bestemming. Wie rijdt er vandaag de dag geen 14 uur om vervolgens de perfecte omstandigheden op te zoeken? Na een nacht door te hebben gehaald, spoel je de volgende ochtend je haren in het zuidelijke puntje van Frankrijk uit. De heerlijke sessie maakt alles goed. Je bent de lange rit in de auto al snel vergeten.

Roy van Eijk sprong samen met Damian Davila in de auto. Samen vormden ze een dream team. Roy staat bekend als een van de beste Nederlandse barrel riders. Hij droomt ervan om 24/7 in de barrel te staan. Het liefst zo extreem mogelijk, dit zijn omstandigheden waarbij de gemiddelde surfer een tweede keer achter zijn of haar oren krabbelt. Damian woont momenteel met zijn vrouw en pasgeboren zoon in Gent (België). Oorspronkelijk komt Damian uit Mexico waar hij in de loop van de jaren een flinke portfolio heeft opgebouwd. Hij fotografeerde voor diverse internationale magazines zoals Surfer magazine, Stab magazine en The Inertia.

Rond het middaguur vertrok Roy uit het Westland, waarna hij op zijn route naar het zuiden Damian zou ophalen. Het tweetal kwam na een korte stop in België en een nacht te hebben gereden aan op de plaats van bestemming ‘in het gebied Landes’

Komende week zal in dit gebied de Quiksilver pro plaatsvinden. Veel internationale atleten bereiden zich momenteel voor op de volgende wedstrijd die meetelt voor de World Surf League. De rustige line-up was na de lange rit een verademing.

De onderstaande beelden tonen een kleine sfeerimpressie van de laatste reis die ze afgelopen week samen hebben afgelegd.

Quiksilver pro France. Klik voor meer informatie op de onderstaande link.
Website van de World Surf League.