Misschien heb je het al hier en daar voorbij zien komen op Facebook, Instagram of andere websites en bladen: ‘I Love the Seaside, the surf & travel guide to southwest Europe’. De Engelstalige gids wordt, ondanks zijn internationale titel bijna geheel en al op Nederlandse bodem gemaakt.

Alexandra Gossink, freelance redacteur, liep al een tijd met het idee rond een aanvulling te maken op de bestaande surfgidsen. Een gids met aandacht voor de surf omgeving, de leuke lokale tentjes, een mooi natuurpark of typische gerechten van de streek, wat er te doen is naast de surf, de surf geschiedenis van de plek. Met een achtergrond als reis-redacteur en de groeiende markt van stellen, families of solo-surf reizigers die meer willen weten dan de surfspot-info en het juiste tij om erin te gaan, was het optelsommetje snel gemaakt.

Alexandra: “Het idee op zich is geen rocket science, maar het maken is een tweede. Twee jaar geleden heb ik op campertrip door Zuid-Europa precies bijgehouden wat en welk gebied interessant zou zijn voor een surf én reisgids. Toen mijn vriend Geert-Jan en later ook vormgever Dim Rooker zich met veel enthousiasme er op stortten en we fotografen Melchior van Nigtevecht en Marinus Joris vroegen of zij voor het sfeerbeeld konden zorgen, was er eigenlijk geen weg meer terug. Alrik Swagerman maakte samen met Dim en Frank van Leeuwen een mooie promo-film die onze sfeer precies neerzette, intussen waren Geert-Jan en ik volop in contact met adressen, shapers, kunstenaars, surfers, en zijn nog eens op maandenlange tour gegaan om allerlei mensen te ontmoeten en adressen te checken op ‘I Love the Seaside-like-abililty’. We wilden niet zomaar van alles in de gids plempen, maar juist de pareltjes eruit pikken, de bijzondere plekken waar we zelf ook heel blij van worden. Zo ontstond er een reeks van ontmoetingen met seaside locals die vanuit hun hart de zaken runnen, leuke initiatieven ontplooien of gewoon een coole plek hebben gecreëerd”.

Een succesvolle crowdfund-campagne heeft ervoor gezorgd dat de gids er ook daadwerkelijk gaat komen, geheel in eigen beheer. Pre-orderen kan nog steeds, binnenkort ook via de website. Houdt alle ontwikkelingen in de gaten op www.facebook.com/Ilovetheseaside en www.ilovetheseaside.com

De crowdfund loopt tot maandagochtend 11 januari door, dus nog 1 dagje om te profiteren van alle extra’s, trips en producten die daarop aangeboden worden:

http://www.kisskissbankbank.com/en/projects/i-love-the-seaside-the-surf-and-travel-guide