Editor's Rating

8
Nederland
6
Buitenland

Afgelopen weken kreeg Sven Maarleveld een nieuw board van Brunotti onder zijn voeten. Het gaat om de Brunotti – Bravo: 9’1″ 23 1/4″ x 2 3/8″. Na het board enkele keren in Nederland te hebben gesurft, boden wij hem de kans aan om het board in het buitenland te testen. Tijdens de test en review werd het board in goede omstandigheden op de proef gesteld.

Sven werkte vroeger bij Hart Beach in Scheveningen op de hardware afdeling. Tegenwoordig is hij de directeur bij Silverster zwemschool. Op de vooravond van ‘projectX’ ontmoeten wij hem in de winkel aan de haven. Sven was voor zijn vakantie de laatste spullen aan het verzamelen. Hij maakte zich klaar voor de zomervakantie, zijn reis die naar Bidart in Zuid-Frankrijk zou gaan. Een mooie reis en mogelijkheid om dit board eens goed te testen.

 

 

 

ERVARING VAN SVEN:

De looks
In eerste instantie vind ik het een heel mooi board, mooie lijnen en een toffe en vernieuwende techniek. De Bravo gebruikt een aantal features die je al jaren ziet in shortboards zoals met een carbon verstevigde glassing. Door de verstevigde honinggraad techniek is het deck veel steviger en zal het lang duren voordat er pressure dings in zitten van je hielen.

De surf sessie ‘feel’
De eerste paar dagen na aankomst hebben wij een beetje Hollandse condities gehad. Het board gaat hierin super, vanwege de flex vangt het board alle chop goed op. Surft vanwege de fins setup en de kleine squash tail echt als een shortboard en je merkt pas dat je een 3 meter plank bij je hebt als er een sneakerset over je heen dondert. Na deze eerste ervaringen en in Zuid-Frankrijk te zijn gearriveerd waren wij een klein beetje opgewarmd, vanaf Bidart heb je alle wereldklasse spots aan je voeten. We hebben een aantal kleinere dagen op het rif van Centitz gesurft met mooie cleane ochtendsessies. Hier kwam echter de flex van het board niet echt ten goede. Je merkt op de langere cleane golven dat het board een hoop energie verliest en je meer ‘in’ dan ‘op’ de golf surft.

Later die week kwamen de golven nog beter binnen en werd het echt hoog (2.1 m met 14 sec). We zijn één keer uitgeweken naar Hendaye vanwege de grote drukte op Lafitenia. Ook Daan Verver en zijn vrouw Talitha Verver waren van de partij en als geoefend fotografe heeft Talitha gelukkig de Bravo nog een aantal keer op de gevoelige plaat vast kunnen leggen.

Oordeel van Sven
Lekker longboard voor de overstappende (ouder wordende) shortboarder. Het is wel minpuntje dat de flex op cleane dagen tegen je kan werken. In Nederland zal dit niet te vaak gebeuren. Mooi design. Al vind ik persoonlijk zwart op een surfboard geen goed idee vanwege het smelten van je wax, wel een vooruitstrevende techniek. Prijs €1099,- vind ik aan de hoge kant. Hendaye op een goede dag is ook gewoon goed. Voor Lafitenia moet je vroeg je bed uit (5.30 uur) maar dan vind je wel een vrijwel lege line-up. Om 7.30 ging de wekker. 50 man op een pointbreak is wel aan de drukke kant. Voor nu hebben wij tijdens de vakantie genoeg tijd achter de computer gezeten, het is de hoogste tijd om weer het water in te duiken. Op naar Anglet voor de tweede sessie.