De dag voor het Nederlands Surfteam begon met een memorabele openingsceremonie met 47 landen in de badplaats Biarritz, de bakermat van het Europese surfen. De Franse waren massaal afgekomen om de openingsceremonie van de World Surfing Games mee te maken. Er heerste een ware aloha sfeer op de boulevard en alle teams werden hartelijk verwelkomt.

De dames competitie was aan vandaag. Eveline Hooft en Mirna Boelsma kwamen beide in actie met een verdienstelijk resultaat. Eveline wist via de verliezerronde zich te plaatsen voor de tweede ronde. Ze surfte in deze ronde zeer knap met hard railturns op schouderhoge golven.

Mirna Boelsma wist zich rechtstreeks te plaatsen voor de tweede ronde. Ze kwam zeer knap uit de startblokken met twee goede scores in de eerste vijf minuten. Ze kon haar score verder uitbouwen en werd eerste.

Morgen surfen beide dames in ronde 2 in de 6e heat voor Mirna en de 16e heat voor Eveline. De heren zullen morgen trainen naast het contestgebied. Zij zullen naar alle waarschijnlijkheid a.s. maandag starten. Volg de actie live op www.isaworlds.com

Het team wordt gesupport door de Holland Surfing Association, Den Haag Topsport, Akotzen, Surflife Atlantic Riders,