De harde wind, het herfstweer en de onstuimige Noordzee zorgde vandaag voor voldoende actie. Op het Scheveningse strand vonden meerdere wedstrijden tegelijkertijd plaats. Zowel ‘op de neus’ als het ‘NSKG’ ook wel bekend onder de naam het Nederlands studenten kampioenschap.

Voorafgaand aan het evenement werd vrijdagmiddag door de HSA een bericht gepubliceerd dat de organisatie vanwege de toenemende wind vroeg van start wilde gaan. Ze wilde geen tijd verliezen. De eerste deelnemers kwamen vroeg in actie. Na een bakje koffie was het dan eindelijk tijd om de onderlinge strijd aan te gaan. Om 7.30 uur klonk het eerste startsignaal. Een veertiental klassieke surfers ging de uiteindelijke strijd met elkaar aan. Aan het eind van de ochtend werd de longboard wedstrijd afgerond, waarna direct het Nederlands studenten kampioenschap van start ging. Helaas lieten meerdere bekende longboarders het dit jaar door het tegenvallende weer en enkele reizen afweten. De uiteindelijke winnaar van ‘op de neus’ was the one and only tomatenplukker Renz van Baalen gevolgd door Michiel Six (op een 2e plaats) en Robin Kersbergen (op een 3e plaats). Dennis Paalvast eindigde als oude rot op een welverdiende vierde plaats.

Bij het studenten kampioenschap nam de wind verder toe tot hard of stormachtig. Door de harde wind was het moeilijk om het evenement van dichtbij te aanschouwen. Je werd gezandstraald door het opstuivende zand. In het hoekje ter hoogte van het havenhoofd brak rond het middag uur een leuke holle linkse zandbank. Uiteindelijk wisten diverse studenten zoals Julia van Rooij bij de vrouwen, Michiel Six bij het longboarden en Robin Kersbergen bij de shortboarders de podiumplekken te veroveren. Deze kersverse kampioenen werden aan het eind van de middag bij The Shore gekroond.