De zomer is aangebroken en moeder natuur laat het in de zomermaanden vooralsnog afweten. Het blijft frustrerend. Is het eindelijk lekker weer, liggen de boards heel de zomer stof te happen. Het heerlijke zonnetje schijnt en knie hoge golven komen binnen gerold. Het liefst zou je het water in willen duiken. Zodra de eerste kleine zomer swell zich ontwikkeld heb je geen keus. Je bent genoodzaakt om een longboard te pakken. Je haalt het board uit de schuur, je veegt het stof van je board en vervolgens waag je jezelf te water. Dan begint de grote uitdaging. Wat een zwaar gevaarte; wat moet ik met zo’n lange plank.

Het klassieke longboarden begint steeds populairder te worden. Vroeger werd het longboarden als een oude mannen sport beschouwd. Een klassieke single fin maakt je vandaag de dag een echte hipster. Het gebeurt wel eens dat mensen de vraag stellen “ik wil graag leren noseriden! Kan jij me helpen?”. Het longboarden ziet er altijd relaxed en eenvoudig uit, maar dit blijkt in praktijk toch ingewikkelder te zijn. Oefening baart kunst.

“The Art Of Longboarding”. Het langplanken is een unieke experience wat iedereen eigenlijk een keer beleefd moet hebben. Als shortboarder zijnde is het soms ook goed om een longboard te surfen. Je gebruikt het board op een andere manier en je zet totaal andere lijnen op de golf. Dit kan goed zijn voor je stijl. Zodra je vervolgens overstapt naar een shortboard merk je dat je veel meer kracht zet. Twee van Nederlands beste longboarders bieden jou een unieke kans. Ze willen de surf spirit overdragen en ze willen jou de fijnste kneepjes leren. Het “longboarden” is een totaalbeleving voor jong en oud. Het is meer dan op een mooie zomerdag met een houten deur naar het strand te zeulen. Wij maken geen onderscheid. Iedereen is welkom!

THE ART OF LONGBOARDING – CLINIC
Wat staat jou te wachten? Haal je board maar alvast uit de schuur. Het moment is aangebroken.. Alle boards boven 9ft zijn van harte welkom. Wij beloven dat we jou gedurende deze surf clinic niet teleurstellen. Je vraagt je al af “wat houdt het precies in?”. De surf clinic is een geheel verzorgde dag. Een dag bestaande uit diversen sportieve activiteiten en gezelligheid. Wij garanderen dat je aan het eind van de dag met een voldaan gevoel naar huis gaat.

De gedachtegang achter het concept is dat wij onze passie en expertise graag met jou willen delen. De oudste vorm van het surfen “longboarden” mag niet verloren gaan. Wij hopen gedurende de clinic onze passie te kunnen overdragen.

Aangeboden pakketten (clinic)
Wij starten met pakket 1: Coaching (volledig dagdeel t.w.v. €200) | Video analyse & bewerking (t.w.v. €50) | Lunch (t.w.v. €25) | Fotograaf (t.w.v. €200). Totale kosten: €475. Zie hieronder de speciale aanbieding.

Wil jij je inschrijven voor de eerste clinic? Wacht niet te lang, want er zijn voor de eerste clinic maar zes plekken beschikbaar. Wij vinden het belangrijk om de kwaliteit te waarborgen. Vandaar dat wij de aantallen voor de eerste clinic beperkt willen houden.

Data – beschikbare opties: zaterdag 27 augustus (indien er gedurende dit weekend geen golven zijn, zullen wij het verplaatsen naar zaterdag 3 september).

Locatie: Scheveningen (Den Haag)

Speciale aanbieding – Wat zijn de kosten die aan deze clinic zijn verbonden?

Bedrag: €250p.p

Achtergrond:
Michael Schmitz is de founder van SurfBenelux. Gedurende zijn carrière heeft hij een negenvoudige Nederlandse titel, negende plek van Europa en een tweeëndertigste plek van de wereld behaald.

Rond 2005 a 2010 kwam Renz van Baalen in beeld. Als jong talent vormde hij gedurende Michael zijn carrière de grootste bedreiging qua podiumplaats. Diverse jaren heeft dit tweetal het tegen elkaar opgenomen. Dit met spannende resultaten als gevolg. Het niveau lag erg hoog en de concurrentie vormde een gezonde rivaliteit. Beide surfers gunde elkaar geen millimeter ruimte. Ze hebben elkaar tot het uiterste gepusht. Eind 2011 besloot Michael door omstandigheden zijn wedstrijdcarrière te beëindigen. Hijgend met Renz in zijn nek vond hij het genoeg. Hij gaf Renz de volle ruimte. Het jaar daarop behaalde Renz zijn eerste Nederlandse titel. Na het behalen van zijn eerste titel gooide Renz zijn handdoek in de ring en hield hij het voor gezien. Hij vond het mooi geweest. Het was de hoogste tijd om andere prioriteiten in het leven te stellen. Ondertussen runt hij zijn eigen timmerbedrijf “Renz van Baalen meubels en timmerwerk”.

Nu staan ze zij aan zij en slaan ze na jaren de handen ineen. Ze zijn opzoek naar jou! Heb jij een duwtje in de rug nodig?