SurfBenelux heeft voor de NK Surftour 2015 (stop 1: St. Girons, Frankrijk) een videoproductie gemaakt. Thanks to Under the Lighthouse, Yorick Leusink en Josephine Leertouwer is het weer een mooie edit geworden. Check ‘m hier!

St. Girons (Frankrijk) was dit jaar wederom het podium voor de eerste stop van de NK Surftour. Voormalig kampioenen uit 2014; Pascal van der Mast, Mirna Boelsma en Eveline Hooft, waren allen aanwezig om hun NK titels in een sterk deelnemersveld te verdedigen.

Op de eerste wedstrijddag waren de golven klein maar fijn. De grommets, junioren en vrouwen konden van start. De grommet-serie werd volledig afgerond, maar de finale heat van de junioren en vrouwen werd bewaart voor de volgende wedstrijddag. Drie dagen later verzamelden surfend Nederland zich wederom in St. Girons voor de finale dag. Bij de start van de eerste heats was de surf op zijn hoogst, zelfs barrels werden door sommige surfers gevonden. Gedurende de dag nam de swell af, wat zorgde voor variërende condities in de heats voor de Open Men, Open Women, Juniors en Longboard (Men & Women). De uiteindelijke uitslag werd bekend gemaakt tijdens de crowning party later op de avond.

Uitslagen 1e stop NK Surftour:

Grommets: 1. Eveline Hooft, 2. Jaas Roeper, 3. Loek Engelenburg, 4. Tom Schimmelpennink

Junioren: 1. Tom Boelsma, 2. Fabian Salawanej, 3. Senne Roeper, 4. Sjoerd Tummers

Open Men: 1. Kaspar Hamminga, 2. Pascal van der Mast, 3. Roy van Eijk, 4. Jorn van Keulen

Open Women: 1. Dominga Valdes, 2. Eveline Hooft, 3. Mirna Boelsma, 4. Julia van Rooij

Longboard Men: 1. Michiel Six, 2. Danny Bastiaanse, 3. Michael Weterings, 4. Erik Ringelberg

Longboard Women: 1. Laura Frencken, 2. Selma Ubels, 3. Melody Sturm