Afgelopen weekend vond in Scheveningen de ‘Rip Curl GromSearch‘ plaats. Voorafgaand aan een lange wachtperiode had de organisatie hoop dat het junioren evenement in een warmere periode kon plaatsvinden. Helaas was moeder natuur ons niet gezind en waren wij genoodzaakt om de wachtperiode te verlengen.

Met een goede deining (1.1m – 7 sec – NW) besloot de organisatie om de kans te benutten. Zondag 13 december 2015 was het dan eindelijk zover. Gedurende de ochtend nam de wind verder af en werd het steeds cleaner. Richting het middaguur kwamen er mooie/cleane golven binnenrollen. Dit gaf alle talenten het gewenste wedstrijd podium en de kans om zich optimaal te bewijzen.

Het toegankelijke evenement was ervoor bedoeld om talenten op een vriendschappelijke manier kennis te laten maken met het surfen van wedstrijden. Gedurende de voorrondes wist Thijs Visser (13.00), Ties Heetvelt (12.75), Sjoerd Tummers (11.25) en Stef Noordennen (11.20 punten) een topscore te behalen. Enkele van de jongste deelnemers zoals Derk Teulings en Rik Meerder wisten hun eerste kwartfinale plaats te bereiken.

Gedurende de kwart/halve finale werd het een erg spannende strijd. Alle surfers waren aan elkaar gewaagd. De surfers moesten dan ook alles op alles zetten om die ene finale plek te bemachtigen. Uiteindelijk wisten Sjoerd Tummers, Jaas Roeper, Elijah Moyal en Ties Heetvelt zich voor de finale te plaatsen. In de finale werden er door alle surfers supergoeie golven gesurft en was het tot aan de laatste minuut spannend wie er met de uiteindelijke overwinning vandoor zou gaan. Zie hieronder de definitieve uitslag.

Eerste plek <16
1: Sjoerd Tummers (9.25 punten) – Rip Curl GromSeach kampioen ’15.
2: Jaas Roeper (7.90 punten)
3: Elijah Moyal (6.88 punten)
4: Ties Heetvelt (4.90 punten)

Speciale categorieën

Categorie t/m 14 jaar: 1. Elijah Moyal – 2. Stef van Noordennen – 3. Samuel Moyal – 4. Loek Engelenburg

Categorie t/m 12 jaar: 1. Derk – 2. Pieter-Bas – 3. Simon

Bekijk de volledige resultaten: Klik hier