De 2015 Rip Curl GromSearch wedstrijdserie zal in april van start gaan in Santa Marinella,  Italië.

Mede dankzij Rip Curl’s partners; Smith, FCS en Gorilla grip, is de Europese GromSearch serie weer terug in 2015 en opzoek naar de beste Europese surfers onder de 16 jaar. In november 2015 zal de Rip Curl GromSearch neerstrijken in Scheveningen (Zuid-Holland), een laagdrempelige wedstrijd voor alle jonge surfers uit Nederland en omgeving. De Nederlandse editie in 2014 was zeer geslaagd met een groot aantal deelnemede surfers onder de 16 jaar. Dit jaar is er echter wel een kleine aanpassing; de winnaars van de Nederlandse stop zullen niet uitgezonden worden naar de Europese finale, dit vanwege de overlappende wachtperiode.

De beste Europese groms surfen op de beste Europese golven

De oorsprong van de GromSearch vond plaats in Australië in het jaar 1999, sindsdien is deze wedstrijdserie hét podium voor de nieuwe generatie van talentvolle surfers, zo deden onder andere wereldkampioen 2014 Gabriel Medina en Stephanie Gilmore mee aan deze wedstrijden. De GromSearch wordt door de meeste groms gezien als het beste surfevenement ter wereld. Het bied jonge surfers (jongens en meisjes) onder de 16 jaar de kans om zijn of haar talenten te laten zien tijdens een ontspannen wedstrijd met een vriendelijke sfeer.

50% Van de winnaars van de internationale GromSearch bevinden zich op de wereld tour … Wie wordt de volgende?

De Europese GromSearch serie heeft ook een aantal talenten aan het licht gebracht, zoals Lens Arancibia (Europese winnaar 2014) en Leonardo Fioravanti (Europese en wereld winnaar 2013).

Rip Curl zal afreizen naar 12 beroemde stranden in 6 Europese landen (Frankrijk, Spanje, Portugal, Engeland, Italië en Nederland) en gaat opzoek naar de beste “up and coming” surfers.

De volgende generatie wereldkampioenen doen mee aan de GromSearch en onze officiële sponsor Smith is zich maar al te bewust van de progressie die deelnemende kids laten zien. Smith rijkt per event dan ook de prijs voor “best move” uit.

Kom ook! En geniet van onze GromSearch Village met top actie in het water! 

Naast de vette actie in het water, biedt elke GromSearch stop leuke interactieve evenementen op het strand. Tijdens sommige stops zullen Rip Curl riders komen kijken naar de wedstrijd en zullen een aantal tips en tricks delen met de deelnemers. Legendarische shapers, zoals Maurice Cole, zullen ook aanwezig zijn om hun uitgebreide kennis te delen. Daarbij zullen er op elke stop ook testcenters zijn, zodat iedereen Rip Curl’s grensverleggende surfproducten kan uitproberen; zoals de nieuwe modellen wetsuits, surfboards, de laatste FCS II vinnen en natuurlijk het nieuwe SearchGPS horloge. Smith zal, naast het weggeven van tal van producten, ook uitleggen aan alle strandliefhebbers wat de gevaren kunnen zijn van blootstelling aan zonlicht en het belang van het dragen van een goede zonnebril. SoWest Cola zal iedereen verwelkomen in de strandbar in Anglet en Capbreton, om alle surfers en het publiek te voorzien van een verfrissend drankje.

2015 Agenda

Frankrijk

Guadeloupe (Franse Caribische eilanden), 25-26 april

Capbreton (Landes), 8-10 mei

Anglet (Baskische kust), 8-14 juli

Sables d’Olonne (Vendée), 12-13 september

Engeland

Croyde (Devon), 20-21 juni

Porthcawl (Wales), 11-12 juli

Watergate Bay (Cornwall), 15-16 augustus

Spanje

Somo (Cantabria), 15-17 mei

Sopelana (Baskenland), 28-30 augustus

Portugal

Peniche, 1-3 juli

Holland

Scheveningen (Zuid-Holland), wacht weekenden gehele maand november

Italië

Banzai (Santa Marinella), wacht weekenden gehele maand april

Europese finales

“Ergens” in Europa van 8 tot 15 november