Afgelopen maand ontvingen wij het nieuws dat een van de bekendste personen binnen de surf scene is overleden. Dit was wereldnieuws en het was in het nieuws te horen. Aankomend weekend vindt de herdenking van Jack O’Neill plaats in Scheveningen ter hoogte van het Beach Stadium (het havenhoofd). Gedurende de herdenking zal deze Amerikaanse legende worden herdacht. Jack is de uitvinder van het wetsuit en de leash. Hij opende als eerste een surfshop in Californië. In Nederland is het ondenkbaar dat je zonder wetsuit kan surfen. Traditioneel tonen wij ons eerbetoon door middel van het vormen van een grote cirkel in het water.

Rond 19:00 ’s avonds zullen honderden surfers uit peddelen om hun eerbetoon en het respect te tonen. Honderden surfers vormen samen een grote circle of love ❤️. Legends live forever. Iedereen is van harte welkom, wij verzamelen om 19:00 bij het Beach Stadium, iedereen wordt verwelkomd met een welkomstdrankje en een bittergarnituur (hapje).

Alle surfscholen in Scheveningen tonen hun waardering voor deze legendarische Amerikaanse surfer. Alle scholen bieden aan dat mensen gratis boards en wetsuits voor de paddle out kunnen lenen. Deze boards en wetsuits dienen zelf door deelnemers bij de scholen te worden opgehaald.

Alle deelnemers nemen vrijwillig deel aan de peddel actie, dit is een eigen verantwoordelijkheid. Wij hopen dat zoveel mogelijk personen zich kunnen verenigen. Ben jij geïnteresseerd in dit evenement en lijkt het jou leuk om hieraan deel te nemen, klik dan voor meer informatie op de onderstaande link.

Link: Paddle for Jack (Nederlandse versie) |Paddle for Jack (Belgischse versie)

Legends Live Forever – #RIPJackONeill

▶ Full Address – Meet at 19:00:
Beach Stadium Scheveningen
Strandweg 4
2586 JK Den Haag, NL