Waarom bepaald Facebook wat wij dagelijks op onze tijdlijn te zien krijgen?! Het social media verhaal is voor Facebook waarschijnlijk een gouden business, waar het idee van Facebook ooit is ontstaan om mensen aan elkaar te koppelen, is het tegenwoordig enkel een commercieel verhaal. Een slimme integratie van nieuwe software zorgt ervoor dat er nog meer geld kan worden verdiend. Met een schrale zichtbaarheid van 10 à 15% probeert Facebook personen of bedrijven aan te zetten om ze uiteindelijk te laten adverteren. Ze hebben macht. Dit met als doel om de gewenste zichtbaarheid te vergroten. Aangezien Facebook bijna alle social media en communicatie platformen beheert, weten zij exact waar de interesse van de doelgroep op is gericht. Recent werd het nieuwe algoritme van Facebook en Instagram weer aangepast, waardoor veel content voor jou niet meer zichtbaar is.

Onze voorkeur gaat er naar uit om geld aan surftrip’s, nieuw materiaal en/of in de creatie van content te stoppen. Anders dan de zakken van de online media giganten te vullen.

Het betekent kort samengevat dat een hoop mooie reizen en verhalen door de recente aanpassing van het algoritme niet meer op jouw tijdlijn zullen verschijnen. Wij gaan op zoek naar unieke content wat de social media kanalen voor ons proberen te verbergen. Mark Zuckerberg eat your heart out, share some love ;-).

ON THE ROAD
Een persoon die zich zeker geen zorgen over het bereik maakt is Jord Fortmann, gedurende zijn ontspannen reis gaan Jord en de mede reizigers opzoek naar de beste golven ergens in Noord-Europa. Momenteel bevinden ze zich ergens in Ierland. Afgelopen weken zagen we diverse beelden van de zoektocht voorbijkomen.

Daarbij moeten we de shitload aan beelden van de Quiksilver Pro France niet vergeten, het is jaloersmakend om kwijlend achter je computer weg te kruipen en toe te kijken. De dikke barrels in het gebied Landes leveren spectaculaire beelden op. Iedereen zit ongetwijfeld aan de beeldbuis gekluisterd, de strijd om de wereldtitel zal binnenkort in Portugal worden voortgezet. Met nog twee tourstops te gaan belooft het een spannende strijd te worden.

HET ZOMERSEIZOEN ZIT EROP – IT’S A WRAP!
De najaarsvakantie is gestart, bijna iedereen zoekt een uitweg in het buitenland. Voldoende nieuws over de buitenlandse omstandigheden. Laten we de laatste projecten en gebeurtenissen op eigen bodem niet vergeten. Het seizoen zit er alweer op. Merendeel van de strandhuisjes, verenigingen en surfscholen worden afgebouwd. Iedereen bereidt zich voor op de koude winterperiode. De handschoenen, schoenen en overig neopreen zijn binnen.

De eerste wintersale aanbiedingen vliegen om je oren. Om het duistere en sombere weer een beetje te laten opbloeien, tonen we het nieuwe filmpje van de zanger ‘Pat Smith’. De nieuwe clip en lekkere beats geven een positieve vibe, waardoor jouw dag weer lekker kan worden opgefleurd.