De inschrijving voor de NK Surftour presented by GoPro is vandaag ‘dinsdag 25 juli’ geopend. Na een zeer succesvolle eerste tourstop in Domburg (Zeeland) is het nu alweer tijd voor de volgende tourstop in Scheveningen (Den Haag). De deelnemers kunnen zich vanaf vandaag aanmelden voor vijf verschillende categorieën bestaande uit shortboard men, shortboard women, junioren, grommets en longboard.

Elk jaar komen de beste surfers tijdens het Nederlands kampioenschap in actie. Tijdens de vorige tourstop zagen wij veel nieuwe deelnemers en oude namen die een tijd niet hadden deelgenomen, samen gingen zij de onderlinge strijd aan en streden zij voor de Nederlandse titel. De deelnemers aantallen zijn dit jaar flink gestegen en het maximale aantal wat op een dag kon plaatsvinden werd bijna bereikt. Verdeeld over twee podia gingen de deelnemers in Domburg de onderlinge strijd voor de Nederlandse titel aan.

Het niveau lag in Domburg erg hoog en alle deelnemers waren aan elkaar gewaagd. Met de tourstop Scheveningen in het vooruitzicht belooft het een goede afsluiter te worden, wij verheugen ons op de volgende tourstop. Vanuit SurfBenelux verzorgen wij het evenement management. Het is ons doel om samen met de bond ‘Holland Surfing Association‘ de sport gewaardeerd op de kaart te zetten en komende jaren een waardig podium voor alle atleten en de sport te creëren. Naast het vertrouwen van de bond zijn er meerdere merken die het mogelijk maken om dit evenement plaats te laten vinden. Partijen zoals GoPro, Poederbaas, Protest Sportwear, Sinner, Den Haag Topsport, Sportshop Domburg en Young Digitals tonen hun waardering en vertrouwen. Wij zijn trots om met deze partijen te mogen samenwerken, via deze weg willen wij deze partijen nogmaals bedanken voor de support die zij leveren.

Recent hebben wij een nieuw plan ingediend bij de bond om komende jaren ervoor te zorgen dat de sport en de wedstrijden verder kunnen worden geprofessionaliseerd. Wij hopen dat de bond zich hierin kan vinden, zodat dit mogelijke voor 2018 al kan worden uitgerold. Dit betreft een nieuw format. Vanuit diverse kanalen zal met partners en belangenpartijen worden samengewerkt. Momenteel zijn wij in afwachting van hun reactie en hopen wij spoedig een positieve reactie te mogen ontvangen.

Heb jij je nog niet aangemeld voor de volgende tourstop in Scheveningen? Meld je dan via deze link aan voor de volgende wedstrijd. Op de woensdag voor een betreffende activering zal bekend worden gemaakt of het evenement kan plaatsvinden. Dit zal zowel online als per e-mail bekend worden gemaakt. Het is dus noodzakelijk dat je jezelf vroegtijdig aanmeldt. Om aan de verwachtingen van de deelnemers en bijbehorende kwaliteit eisen te kunnen voldoen is er een maximum wat op één dag kan worden gedraaid. Indien deelnemers zich te laat aanmelden zullen deze personen op de reservelijst worden geplaatst. Zorg er dus voor dat jij op tijd jouw plek weet te bemachtigen

Indien dit komende jaren verder lijkt te groeien zal vanuit alle partijen worden gekeken hoe het evenement over meerdere dagen kan worden verdeeld (verspreid)

Wil jij de beste surfers van Nederland in Scheveningen aanmoedigen? Kom dan gezellig langs. Het evenement is gratis toegankelijk en iedereen is van harte welkom. Voor meer informatie surf je naar: www.nksurftour.nl.

Tot in het water!