De wedstrijd in Scheveningen vormt dit jaar het tweede podium voor alle atleten die deelnemen aan de NK Surftour 2017. Na een eerste stop in Domburg is het ondertussen alweer tijd voor de volgende tourstop en dit is tevens direct de finale wedstrijd. Na een zeer lange wachtperiode van 4 weekenden in Domburg werd uiteindelijk uitgeweken naar een extra wacht weekend, waardoor het evenement alsnog kon plaatsvinden. Het was met de lange wachtperiode een kwestie van geduld, maar uiteindelijk werkte moeder natuur mee.

Voorgaande jaren vond er een wedstrijd in Zuid-Frankrijk plaats. Dit jaar zijn er twee Nederlandse tourstops. Met de afsluiter in Scheveningen zal de NK Surftour dit jaar worden afgesloten. Het evenement zal plaatsvinden ter hoogte van het Beach Stadium. In samenwerking met het stadium is dit jaar gekeken hoe een goede basis kan worden gevormd. De unieke locatie is naast het havenhoofd gelegen ‘dit is de beste plek en spot voor de surfers’. Op het strand wat bekend staat als “de noord” zullen de deelnemers het tegen elkaar opnemen voor de felbegeerde Nederlandse titel.

De deelnemers waren in Domburg aan elkaar gewaagd. Het was in alle disciplines een nek aan nek race. Iedere surfer liet dit jaar zien dat ze de battle wilde aangaan. Met een record aantal inschrijvingen werd een maximum bereikt wat op één dag kon worden afgehandeld.

Het lijkt in Scheveningen een vol programma te zijn qua planning, de inschrijvingen stromen binnen. Veel deelnemers staan aangemeld, waardoor het totale evenement over twee podia dient te worden verdeeld. Het belooft een spannende strijd te worden. In totaal wordt er in vijf verschillende categorieën gestreden.

Welke deelnemers zullen er uiteindelijk dit jaar met de Nederlandse titel van doorgaan. Over een kleine maand weten wij wie zich een jaar lang de beste surfer van Nederland mag noemen.

Heb jij jezelf al ingeschreven? Klik op de onderstaande link om je aan te melden.
Klik hier om de link te openen

Surf voor meer informatie naar de website van de NK Surftour