Nienke Duinmeijer wint de ‘Single and Unattached’ invitational. Nienke bewijst zich wederom op internationaal niveau. Gedurende een vakantie op de Filippijnen werd Nienke door Buji Libarnes uitgenodigd om aan de klassieke longboard wedstrijd deel te nemen.

Een week geleden besloot Nienke totaal onverwachts om de koers te veranderen. Ze koos ervoor om haar visum te verlengen; wat een reis van vier weken moest zijn, pakt anders uit. Ze plakt er nog enkele weken aan vast. Heerlijk!

Gedurende haar reis kwam ze in contact met enkele fanatiekelingen die dezelfde passie delen. Gedurende haar reis kwam ze op een bestemming genaamd ‘La Union’ het longboard capital van de Filipijnen. Dit kan worden gezien als het longboard heaven van de Filipijnen; lange lijnen die perfect zijn om lekker te noseriden. In totaal namen 48 deelnemers het tegen elkaar op. Het ‘capital union – Single and Unattached’ evenement wordt voor het vijfde jaar op rij georganiseerd. Het bestaat uit een hechte community die zich 100% op het longboarden richt. Vrijdagavond spraken wij de Noord-Hollandse longboardster; trots vertelde Nienke dat ze kort daarvoor de finale had behaald. Een klein uur later kregen wij het bericht dat ze kort daarvoor de titel in ontvangst had genomen.

Nienke bewees zich de laatste jaren al meerdere keren in Noord Spanje waar ze tijdens de wedstrijd in Salinas liet zien dat ze bij de beste vrouwelijke loggers behoort. Met twee keer een finaleplaats liet ze zien dat ze met haar klassieke stijl in staat is om menig surfer uit te schakelen.

Wat maakt de ‘single and unattached’ wedstrijd zo speciaal? Diverse surfers uit verschillende continenten gaan jaarlijks de onderlinge strijd aan. Nienke bewees wederom dat ze in staat is om menig surfer uit het buitenland weet te verassen.. Belinda Baggs en Georgia Young gingen haar voor. Afgelopen weekend verzegelde Nienke haar zoveelste overwinning bij de longboard vrouwen. Dit is een unieke prestatie!

Uitslag | Single and Unattached’ invitational

1e plaats: Nienke Duinmeijer
2e plaats: Lucy Small (Australië)
3e plaats: Carla Zamora (Californië/USA)
4e plaats: Daisy Valdez (Filipijnen)

Foto serie

Nienke_Duinmeijer_Single-Fin_Unattached_Longboard_noseride Nienke_Duinmeijer_Single-Fin_Unattached_Longboard_noseride