Nienke Duinmeijer pakt ‘zondag 30 juli 2017’ goud tijdens het Salinas longboard festival in Asturias noord Spanje. Het nieuws blijft de laatste maand maar binnenstromen. Wij wisten al langer dat het longboard niveau in Nederland erg hoog lag.

Grote namen zoals de gebroeders de Roode, John Doe, Quint le Duc, Renz van Baalen, Jord Fortmann, Hans v/d Broek en de redacteur van dit artikel ‘Michael Schmitz’ hebben al vaker aangetoond dat de Nederlanders op internationaal niveau tegenstand kunnen bieden. Ons kleine kikkerlandje kent meerdere talentvolle longboarders, de matige condities zijn waarschijnlijk de reden waardoor surfers in de Benelux vaker een longboard pakken. Het longboarden begint gelukkig steeds populairder te worden na enkele jaren te zijn uitgestorven. Langzaam waait het stof op. Met de veelal kleine, slappe en matige omstandigheden biedt de Noordzee voldoende kans en ruimte om lekker te lang planken :-). Voor diverse surfers zijn de Nederlandse golven het perfecte ingrediënt om lekker te trainen. Het feit dat er steeds minder longboard wedstrijden zijn geeft aan dat het wedstrijd niveau de laatste jaren minder prestatiegericht was. Toch zijn er diverse Nederlandse longboarders die het internationaal opzoeken en die zich van hun beste kant laten zien. Dit is misschien de reden waarom er bij de mannen en vrouwen de laatste jaren diverse surfers zijn geweest die op internationaal niveau hebben deelgenomen. Sommige personen hebben een knappe prestatie geleverd.

Vers van de pers. Gisterenavond kregen wij het nieuws binnen dat Nienke Duinmeijer tijdens het Salinas longboard festival in Noord Spanje de eerste plaats had veroverd. Afgelopen weekend publiceerde wij het artikel waar de Nederlandse Nienke een hoofdrol in speelt. Nienke komt uit Camperduin ‘noord-Holland’ en is 28 jaar oud. Ze wordt momenteel ondersteund door diverse merken. Ze heeft een eigen bedrijf genaamd ‘Single Fin Surf Travel‘ waaruit ze diverse coaching reizen en excursies organiseert. De laatste jaren trainde ze veel met Ruben Fuente (een goede Spaanse longboarder). Voorgaande jaren wist zij al meerdere keren een finale plaats te behalen. Na diverse derde en vierde plekken mag zij zich na dit weekend de trotse winnaar noemen. In de spannende finale en eindstrijd nam ze het op tegen Kathleen Barrigao (2e plek – is afkomstig uit Portugal) en Francesca Rubegni (3e plek – is afkomstig uit Italië).

Beeldmateriaal

De kers op de taart. Eerder deze week had Nienke al de mogelijkheid en het genoegen om via Front Trading enkele van de beste surf legendes te ontmoeten. In Salinas kwam ze in contact met ‘CJ Nelson’ en de Australische Harley Ingleby. CJ is een van de beste noseriders ter wereld en Harley Ingleby is tweevoudig wereldkampioen. Vandaag ging haar droom in vervulling toen tijdens de prijsuitreiking de prijzen door de Californische surfer werden uitgereikt. Dit maakt de overwinning voor haar nog specialer, ze is overweldigd door alle reacties die op haar afkomen.

Nienke zei eerder tijdens een live interview: het is een droom die uitkomt en in vervulling gaat. Deze heb ik altijd al een keer van mijn todo lijstje willen strepen, het is me dit weekend gelukt! Ik heb een lange route afgelegd.

Het is de eerste keer dat een Nederlander een Europees evenement weet te winnen. Via deze weg feliciteren wij Nienke met haar behaalde overwinningen in Salinas en hopen wij dat ze van haar welverdiende titel en overwinning gaat genieten. Komende twee weken blijft ze in Noord Spanje hangen. Het is tijd om een feestje te bouwen! Na vannacht zal het nieuws wel binnen komen en zal zij zich beseffen dat haar droom in vervulling is gegaan. Het is tijd om een grote fles champagne open te trekken. Laat in de comments box via de website of op Facebook een bericht voor haar achter.