De World Surf League (WSL) staat bekend als de pioneer binnen de golfsurf sport. Ze zijn qua organisatie de meest vooruitstrevende partij. De WSL heeft de afgelopen jaren geprobeerd om de sport te vernieuwen. Dit ging niet zonder slag of stoot. De huidige organisatie van evenementen vormt voor diverse extreme sports een voorbeeldfunctie. De TV en videoproducties trekken jaarlijks miljoenen kijkers.

De WSL tour is op wedstrijdniveau het hoogst haalbare. Wereldwijd proberen duizenden talenten zich te kwalificeren, het wordt ook wel de dream-tour genoemd. Elk jaar strijden de beste surfers ter wereld om de felbegeerde titel. De winnaar van de World Surf League mag zich een jaar lang de beste surfer van de wereld noemen.

Voorgaande jaren deden enkele surfers uit de Benelux een poging om zich internationaal te kwalificeren. Het laatste jaar zien we meer deelnemers die Nederland en Belgie vertegenwoordigen. De route naar de top is een lange weg. Tom Boelsma, Mirna Boelsma, Pepijn Tigges, Eveline Hooft en Remi Petersen namen recent deel aan de pro A Coruña te Galicia. Ze proefde van het hoogst haalbare niveau. Eveline behaalde een knappe 4e plaats bij de junior vrouwen.

De nieuwe aanwas zet het Nederlandse surfen op de kaart. Voor Pepijn, Tom en Mirna was het de eerste internationale ervaring. Ze zullen eind juli of begin augustus aan de “boardmasters” in Engeland deelnemen. Tom zei; de golfhoogte in A Coruña was een beetje teleurstellend. Het was een geweldige beleving. Direct daarop antwoorden zijn oudere zus “Mirna”; Ik heb zin in de volgende wedstrijd. Hopelijk gaat het mij deze keer beter af. Lees binnenkort een uitgebreid interview met de familie Boelsma op onze website.

Pepijn, Eveline en Remi hebben aangegeven dat ze komende maanden weer zullen deelnemen.

Planning – World Surf League.
Tom en Mirna Boelsma: boardmasters (Engeland)
Pepijn Tigges: boardmasters (Engeland). Mogelijk ook de: Lacanau & Anglet pro (onzeker)
Eveline Hooft: Franito Pro Junior Teguise (Canarische eilanden)
Remi Petersen: boardmasters (Engeland) en de Lacanau & Anglet pro (Frankrijk)

De bovenstaande surfers zijn goed bezig. Het zou mooi zijn als getalenteerde deelnemers komende jaren dezelfde ambitie tonen. Wij hopen dat we komende jaren de lokale helden op internationaal vlak kunnen aanmoedigen.

Volg onze website of de onderstaande social media pagina’s en blijf wekelijks op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Facebook | Twitter | Instagram