Over een kleine week start de wachtperiode voor het Nederlands kampioenschap Golfsurfen. Het Nederlands kampioenschap behoort tot één van de meest gewaardeerde evenementen op Nederlandse bodem. Jaarlijks strijden de beste surfers voor de felbegeerde Nederlandse titel.

Volgende week begint de wachtperiode van de eerste stop van het Nederlands Kampioenschap. Het Nederlands kampioenschap bestaat dit jaar uit twee evenementen die op Nederlandse bodem zullen plaatsvinden. Bestaande uit één stop in het Zeeuwse ‘Domburg’ en de tweede stop in Scheveningen (Den Haag).

De wachtperiodes van de evenementen zijn:

Domburg: 3, 4, 10, 11, 17, 18, 24 of 25 juni

Scheveningen/Den Haag: 9, 10, 16, 17, 23, 24, 30 sept of 1 okt

In totaal zal er in 5 verschillende categorieën voor de titel worden gestreden. Het evenement wordt opgedeeld in de categorie junioren, grommets, shortboard mannen, shortboard vrouwen en de categorie longboard.

Het niveau stijgt en afgelopen week liet het Nederlands team tijdens de World Surfing Games zien dat ze strijdlustig zijn. De afgelopen jaren liet Kaspar Hamminga tijdens het Nederlands kampioenschap zien dat hij tot de absolute top behoort, op de voet gevolgd door diverse Nederlandse atleten zoals Remi Petersen, Pascal v/d Mast, Roy van Eijk, Tom Boelsma en Pepijn Tigges. Het beloofd een spannende strijd te worden.

Ook bij de overige categorieën zal het erom spannen, de kaarten worden geschud en de inschrijving stroomt binnen. Ben jij nog niet aangemeld, klik dan hier om je aan te melden.

Op de woensdag of donderdag voorafgaand aan het wachtweekend wordt, in overleg met Surfweer.nl bekend gemaakt of het evenement kan plaatsvinden.

Hou voor verdere informatie en ontwikkeling onze online kanalen in de gaten. Surf voor meer informatie naar de onderstaande website.

www.nksurftour.nl