De beste Nederlandse surfers maken zich klaar voor een internationale wedstrijd. Nederland reist af met een sterk deelnemersveld. De afgelopen jaren hebben wij in samenwerking met de bond ons best gedaan om de top- en breedte sport te stimuleren. Het doel is om een opstap naar het Europese en wereldniveau te creëren. Wij willen ons land komende jaren gewaardeerd op de kaart zetten en wij zien steeds vaker dat surfers aan grotere Europese en/of kwalificatie wedstrijden deelnemen.

Enkele van Nederlands beste surfers nemen deze week deel aan een kwalificatie voor de World Surf League (Pro A Coruna – Coruña, Galicia, Spain). Het is de eerste keer in de historie van het Nederlandse surfen dat zoveel deelnemers zijn afgereisd. Alhoewel het een flinke uitdaging is, betekent het dat de Nederlandse surf scène goed vertegenwoordigd is. Dinsdag 5 juli zullen de eerste deelnemers (Pepijn Tigges, Tom Boelsma en Remi Petersen) in actie komen. De vrouwen zullen de dag daarna volgen. Mirna Boelsma en Eveline Hooft zullen ons land bij de vrouwen vertegenwoordigen. Eveline wist voorgaande wedstrijden een kwart en halve finale te behalen. Uiteraard hopen wij dat één van deze deelnemers een podium plek weet te bemachtigen.

De wedstrijd is vanaf dinsdag online te volgen. Klik op de onderstaande link:
Klik hier voor meer informatie (World Surf League)

Wij houden jullie op de hoogte van alle ontwikkelingen. Via social media zullen wij de laatste updates delen. Wordt vervolgd.

Facebook | Twitter | Instagram