Diverse Nederlandse surfers bereiden zich voor op een serie internationale kwalificatie wedstrijden. Het Europese wedstrijd seizoen is in volle gang. Elke week vind er bijna wel een andere wedstrijd plaats. Een druk schema voor de surfers.

De wedstrijd in de Engelse badplaats Newquay ‘Cornwall’ is afgelopen weekend afgerond. Het is voor alle deelnemers alweer tijd om de tassen in te pakken en zich in rap tempo klaar te maken voor de volgende wedstrijd die in Zuid-Frankrijk zal plaatsvinden. In totaal gaan tussen de 128 tot 164 mannelijke en vrouwelijke atleten de strijd met elkaar aan en proberen de deelnemers zich te kwalificeren voor de World Surf League.

Afgelopen week (dinsdag) is de Lacanau pro van start gegaan. In de winterperiode is Lacanau redelijk stil en is het dorp uitgestorven. Gedurende de vakantieperiode en het hoogseizoen veranderd het kleine dorp in een surfbestemming. Het evenement in Frankrijk staat hoog aangeschreven, dit jaar ligt het niveau weer hoog en het belooft voor de Nederlandse atleten een zware loting te worden. Donderdagmiddag rond 15:30 kwam Kaspar Hamminga in actie. Hij nam het op tegen een voormalig wereld topper ‘Jihad Khodr’, een van de beste Duitse surfers ‘Leon Glatzer’ die al sinds jonge leeftijd in Costa Rica woont en een surfer ‘Lander Davila’ uit Baskenland (noord Spanje). Helaas kwam hij in zijn heat enkele punten te kort en eindigde de strijd voor hem in ronde twee.

Eveline Hooft kwam donderdagmiddag rond 17:00 in actie en wist een tweede plek te behalen (ronde 2). Zaterdagochtend komt Eveline Hooft weer in actie en gaat ze in ronde 3 de strijd aan. Voorgaande wedstrijden wist deze jonge en zeer talentvolle surfster een verpletterende indruk achter te laten. Wij hopen dat Eveline haar voorgaande resultaten kan evenaren en/of kan verbeteren. Uiteraard wensen wij haar succes in de volgende ronde.

Indien je de wedstrijd in Lacanau live wilt volgen, surf je naar de onderstaande website van de World Surf League.
Lacanau Pro (zuid-Frankrijk).