Vorige week won Tyler Wright de wereldtitel bij de vrouwen. Tijdens de Quiksilver Pro France werd de Australisch kampioene gehuldigd.

Wereldtitel race – De Rip Curl Pro te Portugal.
Na vandaag is de strijd in het klassement bij de mannen afgerond. De World Surf League kroont de nieuwe kampioen in het Jeep leaderboard.

De wereldtitel race bij de mannen is na vandaag afgesloten. De surfer John John Florence gaat er met de wereldtitel vandoor. De Hawaïaanse surfer laat alle andere deelnemers achter zich en geeft met nog één wedstrijd te gaan geen ruimte. Hij laat alle andere deelnemers achter zich; ze maken geen kans meer op de wereldtitel.

Het was een spannende strijd, maar tijdens de Rip Curl pro werd de top vijf in een vroeg stadium geëlimineerd. In de halve finale waren alle ogen op de Zuid Afrikaanse surfer “Jordy Smith” gericht. Jordy was de enige surfer die gedurende de wereldtitel race roet in het eten kon gooien.

Conner Coffin had in de halve finale de betere hand. Gedurende de halve finale wist hij de zuid Afrikaanse surfer uit te schakelen. Dit verschil was genoeg om de strijd in het Wereld klassement te vergroten. De Hawaïaanse surfer zet iedereen schaakmat. John John wist met de finale positie (een eerste plaats) zijn titel in het wereld klassement te verzekeren.

In het emotionele interview zei John John; dit is waar ik heel mijn leven hard voor heb gewerkt. Eindelijk is het gelukt! Hier heb ik zo lang naartoe geleefd en hier droomde ik van als surfer “dreams come true”.

De Rip Curl Pro (Peniche)

Alhoewel de finale in het Portugese Peniche net is afgerond, focust John John zich op de triple crown.

Over enkele weken zal de laatste serie wedstrijden van het jaar in Hawaï plaatsvinden. De serie van drie Hawaiiaanse wedstrijden “The Triple Crown” behoren tot één van de meest gewaardeerde evenementen van het jaar (een spektakel). De laatste wedstrijd op The North Shore is een thuiswedstrijd voor John John; het is zijn home break. Pipe is één van de heftigste golven ter wereld, vanaf jonge leeftijd domineerde John John de Hawaïaanse line-up.

Een spannende ontknoping. Na het behalen van zijn eerste wereldtitel, blijft John John dromen! Het behalen van The Triple Crown zou een unieke prestatie zijn. Gedurende zijn interview zei de wereldkampioen; ik hoop dit van mijn wishlist te kunnen strepen. Over enkele weken weten wij of het hem gaat lukken.

Klik voor meer informatie op deze link.

world surf league john john florence portugal peniche

World Surf League

world surf league john john florence portugal peniche

World Surf League