Het golfsurfen wordt Olympisch. Vandaag is bekendgemaakt dat het surfen per 2020 zal worden geïntroduceerd (olympische Spelen te Tokio).

Het golfsurfen is een van de vijf nieuwe disciplines. Naast het honkbal, karate, klimmen, skateboarden zal het surfen worden toegevoegd. Hot nieuws. Vers van de pers. Dit maakte het IOC vandaag via de website bekend.

Tijdens de vergadering werd flinke kritiek geuit. Het honkbal lag onder vuur. Het surfen kwam ook diverse malen ter sprake. Met name de golf zekerheid (deining) kan komende jaren problemen opleveren “vraag: wat als er geen golven zijn”. Het Olympisch comité kon niet echt een concreet antwoord geven. Het IOC heeft vandaag ingestemd en er is een goedkeuring verleend. Dit is een grote ontwikkeling voor de sport. Het surfen is één van de nieuwe mainstream sporten.

Goed of slecht? De meningen zijn verdeeld. Het Olympisch comité hoopt komende jaren een jonger publiek aan te kunnen trekken. Ze hebben duidelijk aangegeven dat de toelating geen kopie van de World Surfing Games of World Surf League zal zijn.