De eerste deelnemers kwamen afgelopen dagen al in actie. Het Belgisch surfteam presteert bovenmaats. Afgelopen week is het ISA World championship in Okuragahama beach ‘Japan’ gestart. Na een voorbereidingsperiode en individuele trainingsstage is het moment dan eindelijk aangebroken. De Belgische atleten bereiden zich voor op één van de grootste uitdagingen die op hun staat te wachten. Dit is waar ze al die tijd naartoe hebben geleefd. Komende dagen zullen zij naar alle waarschijnlijkheid in actie komen.

De crème de la crème van het surfen probeert via het World Junior Championship in Japan een plek bij de wereldtop te bemachtigen. Internationaal zijn er geruchten dat alle internationale deelnemers zich via deze wedstrijd voor de Olympische Spelen willen kwalificeren. Iedereen maakt zich klaar voor de Olympische Spelen die 2020 te Tokio zullen plaatsvinden. Voor zover wij weten is dit de eerste keer dat een Belgisch team zo’n verre reis maakt om hun land te vertegenwoordigen. Het Nederlands team is vanwege budgettaire redenen helaas niet aanwezig. Het Nederlands team nam begin dit jaar deel aan de ISA World Surfing Games die in Biarritz plaatsvonden. Dus alle ogen zijn op onze zuiderburen gericht.

Enkele jaren geleden vertrok het Belgisch team met een sterke afvaardiging naar Amerika. Dit was een goede ervaring in de aanloop naar een bekende kwalificatieserie ‘bijvoorbeeld het World Junior Championship’.

In de eerste ronde’s liet Dean Vanderwalle zien dat hij tot de wereldtop behoort. Ook Gereon Rosenbaum, Matisse Verworst, Yari Misson, Rheanna Rosenbaum, Razz Rosenbaum, Oscar Cauchi, Daan Vanoverbeke en Camille Kindt kwamen eerder in actie. Komende dagen zal Dean Vanderwalle het in ronde drie moeten opnemen tegen enkele wereldtoppers, ongetwijfeld zal hij zijn uiterste best doen om een plek in ronde vier te bemachtigen.

De wedstrijd is live te volgen via de onderstaande link.
Klik op deze link

Uiteraard houden wij jullie op de hoogte van alle ontwikkelingen. Wij hopen dat het Belgisch team een verpletterende indruk kan achterlaten.