Één keer per jaar komen de beste surfers uit Nederland en België samen om te strijden voor het Benelux kampioenschap golfsurfen, ook wel bekend onder de naam O’Neill Jackpot & Face2face.

O’Neill werkt samen met SurfBenelux aan het doel om het surfen in de Benelux naar een hoger niveau te tillen. Golfsurfen is één van de snelst groeiende watersporten en in 2015 werd golfsurfen door het IOC benoemd als verwachtingsstatus voor de olympische spelen die 2020 in Tokyo gehouden zullen worden. Op dit moment is er helaas nog geen officiële IOC bevestiging gegeven maar wat zou er mooier zijn dan een surfer uit de Benelux die naast Jordy Smith of Malia Manuel op het podium staat.

De beste 9 surfers van de O’Neill Jackpot in Scheveningen (Den Haag) wonnen met hun prestatie een plek voor de finale in Marokko. Waarom alleen in de Benelux surfen als de beste golven ter wereld binnen handbereik liggen? In golven van wereldklasse werd in Imsouanne uiteindelijk in 3 categorieën gestreden om de Benelux titel.

Geniet van de beste surfers in de Benelux en droom mee over een mogelijke podiumplek in 2020.

O’Neill face2face 2015 from SurfBenelux on Vimeo.

©: Tim Mizee & Yorick Leusink

Over Face2Face

Bij de mannen ging het in de golven van Marokko tussen Remi Petersen (NL), Kaspar Hammimga (NL) en Pascal v/d Mast (NL). Remi wist met een overtuigende prestatie de winst naar zich toe te trekken, met Kaspar op de tweede plek en Pascal als derde.

De titel bij de vrouwen ging tussen Dominga Valdes (NL), Mirna Boelsma (NL) en Jasmine Debeer (BE). Op overtuigende wijze surfde Dominga na haar Nederlandse titel ook naar de Benelux titel.

Bij de jongste deelnemers (de junioren) was het de achttienjarige 1. Tom Boelsma (NL), 2. Fabian Salawanej (NL) en Belgische 3. Keith Marcantuoni die het tegen elkaar moesten opnemen. Tom liet zien dat hij in zijn laatste jaar bij de junioren niet van plan was om de hoogste podiumplek te laten schieten.

Geniet van al het geweldige wat Marokko te bieden heeft.

©: Danny Bastiaanse & Jelle Mul

Over O’Neill

O’Neill, het originele Californische surf, sneeuw en lifestyle merk, werd opgericht in 1952 toen een jonge man genaamd Jack O’Neill zijn onstuitbare passie voor surfen nam en het gebruikte om Moeder natuur te verslaan op haar eigen spel. Als pionier van ’s werelds eerste neopreen wetsuit, had Jack met succes een manier gevonden om zijn surf sessies uit te breiden in de ijzingwekkende breaks van Noord-Californië. Hij opende de garagedeuren van zijn eerste surfwinkel niet lang daarna. Hoewel veel dingen zijn veranderd sinds het bescheiden begin, is Jack’s eerste visioen van de productie van functionele en innovatieve board riding producten altijd blijven bestaan om mensen te inspireren en hen in staat te brengen wat ze het liefst doen. Welkom bij O’Neill.

Over SurfBenelux

SurfBenelux hoopt de sport de komende jaren op een positieve wijze te kunnen stimuleren. De bovenstaande atleten zullen komende jaren de Nederlandse en Belgische vlag moeten dragen en ons land op het hoogste niveau moeten vertegenwoordigen. SurfBenelux wil een opstap naar het Europese en/of wereld niveau zien te creëren. Wil jij volledig op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Surf dan naar de onderstaande website

www.surfbenelux.com.