Dat Eveline Hooft extreem strijdlustig is, is al jaren duidelijk binnen de Nederlandse surf scene. Het zit in de familie met twee ouders die gymleraar zijn. Als klein meisje zag iedereen de potentie van de toen nog jonge maar zeer gedreven, talentvolle en strijdlustige surfster. Ze ging op jonge leeftijd de strijd aan met alle senioren (categorie shortboard women). De deelname aan één categorie was niet genoeg, Eef combineerde het liefst alle mogelijke categorieën met elkaar.

Ze zegt vaak genoeg dat ze zoals ze het zelf zegt voor de ‘always100pct’ gaat. Zoals wij haar kennen gaat Eveline altijd tot het uiterste en kent ze geen grenzen. Op jonge leeftijd surfte ze al flinke golven, ze heeft geen angst! Recent maakte ze de moeilijke keuze om met haar goedlopende hockeycarrière bij HDM en de selectie te stoppen en zich komende tijd volledig op het surfen te focussen. Geen gemakkelijke keuze, want deze passies lagen dichtbij elkaar. Jaren probeerde zij deze twee sporten met elkaar te combineren. Zodra haar tenen het water raken, veranderd Eveline in een strijdlustige tijger die zonder slag of stoot niet te stoppen is. Geen slechte keuze dat deze jonge Nederlandse surfster zich 100% op het surfen richt. Eveline Hooft kan ver komen. Met de juiste begeleiding en veel trainingsuren in het buitenland is het halen van de internationale top niet ondenkbaar. De laatste tijd heeft ze met diverse internationale personen getraind, dit heeft zijn vruchten afgeworpen. Eveline wordt momenteel ondersteund door Protest Sportwear, Matta shapes en Oakley. Wij garanderen dat we in de toekomst nog veel van haar zullen horen.

Houd je adem in oftewel ‘hold your breath’ zoals de commentatoren van de World Surf League tijdens de livestream show zouden zeggen. Veel internationale wedstrijden zijn online te volgen, helaas is de junior pro in Sopelana enkel door middel van binnen komende live scores te volgen. Dat maakt het misschien nog spannender omdat er elke 30 seconden een update wordt doorgevoerd. Het is iedere keer afwachten tot dat de nieuwe scores binnen komen. Normaal gesproken zijn wij bij de World Surf League schreeuwende commentatoren gewend die de wereldtop aanmoedigen om het onderste uit de kan te halen.

Afgelopen jaar liet Eveline Hooft tijdens de pro junior serie al zien dat ze tot één van de beste Europese junioren behoort (bij de vrouwen). Dit keer liet ze weer van zich horen en laat ze een verpletterende indruk achter in Spanje. Rond het middag uur zaten wij op het puntje van onze stoel :-). Wachtende op de scores die elke 30 seconden zouden binnen komen. Wij waren benieuwd of Eveline haar voorgaande prestatie van afgelopen jaar zou verbeteren. Rond 16:30 wist ze gedurende haar men2men heat de andere deelnemer te verslaan en daarmee de halve finale te bereiken. In de kwartfinale versloeg ze met 10.57 haar Franse concurrent ‘Illona Goasguen’. In de halve finale moest ze het vervolgens opnemen tegen de Franse ‘Neis Lartigue’. De spanning was om te snijden, uiteindelijk besloot de organisatie om het evenement de volgende dag af te maken. De heat zou op zondag 23 juli plaatsvinden. Zondag 23 juli was het tijd om opnieuw in actie te komen en te shinen.

Elke tegenstander moest zich klaarmaken (voorbereiden) om de strijd met deze Nederlandse surfster aan te gaan. Eveline zou Eveline niet zijn als haar ‘always100pct’ motivatie niet kon worden getoond. Iets waar andere kanshebbers komende jaren voor kunnen vrezen. Eveline wil de titel veroveren. Dat is haar missie.

In de halve finale wist ze met enkele punten verschil helaas de finale plek niet te bemachtigen en daarmee eindigde voor haar de spannende strijd in Sopelana (noord Spanje). Dat betekent dat ze met haar tweede plek in de halve finale (en een derde plek overal) genoegen met een top prestatie moet nemen. Iets waar Eveline super trots op mag zijn!

Wij hopen dat we komende jaren nog veel van haar mogen horen en dat de partners haar de kans bieden om veel in het buitenland te trainen. Als alles volgens verwachting verloopt zien wij de kansen om Nederland op de kaart te zetten rooskleurig tegemoet. Misschien is de route naar de olympische Spelen in 2020 voor Eveline geopend.

Gefeliciteerd Eef. Wij zullen haar zo als altijd nauwlettend volgen en we zijn trots op haar! Klik voor meer beelden en resultaten op de onderstaande link.