De maand juli is een sport maand. Het EK voetbal, de tour de France en diverse Europese surf wedstrijden. De deelname aan het Europees kampioenschap vrouwen krijgt voor Eveline Hooft nog een hoofdstuk bijgeschreven. Vorige week bereikte Eveline een finale plek tijdens de A Coruña pro te Galicia (Spanje). Met een verpletterende prestatie wist Eveline de andere Europese surfers uit te schakelen. Ze wist in de finale een 4e plek te behalen. Vandaag komt Eveline mogelijk opnieuw in actie tijdens de Sopelana pro junior series (World Surf League).

In de tweede ronde zal Eveline het tegen Isabel Gundin opnemen. De overige deelnemers in de heat dienen zich vandaag te plaatsen (winnaars uit ronde 1). Klik op de onderstaande link om de gehele heat indeling te bekijken.

Het is de eerste keer in de historie van het Nederlandse surfen dat een vrouwelijke surfster in de top 10 van het Europese klassement staat (1640 punten – 6e plaats). Ze lijkt rustig en zelfverzekerd. Wij hopen dat Eveline deze plek kan behouden en haar positie in het Europees klassement weet te verbeteren.

Volg hieronder de laatste scores (live scores)

Klik hier

Wij houden jullie op de hoogte van alle ontwikkelingen. Via social media zullen wij de laatste updates delen. Wordt vervolgd.

Facebook | Twitter | Instagram