De rode duivels tonen strijdkracht (World Junior Surfing Championship). De beste surfers onder de 18 jaar zijn afgelopen week naar de Azoren afgereisd. Ze nemen het komende week tegen elkaar op “tijdens de Vissla ISA World Junior Surfing Championship“.

De Azoren “een eiland” in het midden van de Atlantische Oceaan (Portugal). Het totale eiland heeft een oppervlakte van 2247 vierkante kilometer. Totaal heeft het eiland 250.000 inwoners.

Iedereen verwacht in het zuiden lekker weer, maar vanmorgen leek het weer voor de organisatie en deelnemers roet in het eten te gooien. De onshore wind zorgde voor lastige condities; niet geheel hetgeen wat iedereen had verwacht. De regenpakken, regenponcho’s en winterjassen werden uit de kast getrokken. De wind lijkt iets te zijn afgenomen, het lijkt ondertussen een stuk cleaner te worden. Goed nieuws voor de surfers en organisatie. Vanmorgen gaven diverse deelnemers aan dat het erg lastige condities zijn. Misschien werkt de onshore wind in ons voordeel. Wij hopen dat de zuiderburen hier een voordeel uit kunnen halen. De onshore wind is tenslotte iets wat we in de Benelux gewend zijn (Noordzee omstandigheden).

Het afgelopen jaar heeft de Belgische surf federatie en het Belgisch team hard getraind. De deelnemers hebben in het buitenland veel uren gemaakt. Iedereen is klaargestoomd voor het echte werk. De training lijkt zijn vruchten af te werpen. Het moment suprème is aangebroken! Ze laten hun tanden zien en ze zijn klaar voor de strijd..

De sterke afvaardiging van Belgische surfers laat zien dat ze niet van plan zijn om over zich heen te laten walsen. De grote landen zoals Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland hebben een pittige kluif aan het Belgisch team. Als underdog kunnen ze niet worden onderschat. Dean en Arpad trainen veel in het buitenland, deze personen zouden nog wel eens een verrassend resultaat kunnen behalen, laten we hopen dat het in hun voordeel werkt.

De groepsdynamiek zorgt voor een sterke band. Ze supporten elkaar en ze wapperen met de Belgische vlag. In weer en wind staan ze voor elkaar klaar. Afgelopen dagen kwamen de eerste deelnemers in actie. Arpad Leclére, Oscar Cauchi en Razz Rosenbaum, Zeno Lange, Rheanna Rosenbaum en Camille Kindt behaalde in de eerste ronde een derde plek. Helaas was het net niet genoeg om door te stromen. Zij zullen het nogmaals in de herkansingsronde moeten proberen; ze zullen het onderste uit de kan moeten halen. Het is nu alles of niets.

Dean Vandewalle en Arne Kindt wisten met een 8.20 en een 5.80 een overtuigende score te behalen; het was genoeg om de jury te overtuigen. Zij stromen door naar de tweede ronde. Dit zal zeker geen gemakkelijke opgave zijn, wij wensen de deelnemers heel veel succes. Moedig ze aan!

De uitslagen en het evenement zijn live via de onderstaande link te volgen.
Klik hier om het evenement en de scores te bekijken

Uiteraard houden wij jullie op de hoogte van alle ontwikkelingen! Stay tuned. Support het Belgisch team via de Facebook pagina van de Belgische Surf Federatie.