Wij sluiten het weekend met een voldaan gevoel af. Diverse talentvolle surfers kwamen in actie.

De Rip Curl Grom Search was een groot succes. Afgelopen weekend heeft de Rip Curl Grom Search voor de vierde keer op het Scheveningse strand plaatsgevonden. Na drie wachtweekenden was het eindelijk tijd voor de talentvolle jeugd om de onderlinge strijd met elkaar aan te gaan. De wedstrijd werd verdeeld in twee categorieën, tot 14 jaar en tot 16 jaar. Ondanks dat de strijdlustige deelnemers het doel hadden om te winnen, verliet iedereen het strand met een lach op zijn of haar gezicht. Dat is waar het omgaat; it’s all about having FUN.

In de loop van de dag nam de matige wind af, waardoor de condities steeds beter werden. Naarmate de halve finale in zicht kwam leverde dit mooie omstandigheden op, waarbij cleane golven kwamen binnen rollen. Een perfecte timing voor de finales! In de slotfase van de wedstrijd wisten enkele micro groms de vier koppige jury te verbazen, waarna zij doorstroomde naar de uiteindelijke finale. In de categorie tot 14 jaar wisten Storm van Hattem (een tweede plaats) en Tijmen Koning (een derde plaats) na enkele minuten de eerste podiumplekken te veroveren. Uiteindelijk ging Tom Schimmelpennink met de titel naar huis binnen deze categorie ’14 jaar’. Seb den Otter leek tijdens de finale last te hebben van de zenuwen. Door de spanning kwam hij enkele punten te kort en nam hij dit jaar genoegen met een welverdiende vierde plek.

In de categorie 16 jaar wist de kersverse Nederlands kampioen ‘Jam van der Valk’ al snel de juiste golven te vinden waarmee hij hoge punten scoorde. Hij wist met overtuigende turns de eerste plaats te bemachtigen. Jam werd op de voet gevolgd door Stef van Noordennen (een tweede plaats). Zijn tweelingbroer Jali van der Valk eindigde op de derde plaats en Samuel Moyal eindigde op de vierde plaats.

Tijdens de prijsuitreiking werden enkele vrouwelijke en jonge talentvolle deelnemers tot 12 jaar beloond. Hieronder vinden jullie de volledige einduitslag van de Rip Curl Grom Search 2017 in Scheveningen.

Vrouwen
1. Robin Hofland
2. Elise van Wijk
3. Famke Juursema

12 jaar
1. Storm van Hattem
2. Chris Grootveld
3. Pieter-Bas Boekee
4. Derk Teulings

14 jaar
1. Tom Schimmelpennink
2. Storm van Hattem
3. Tijmen Koning
4. Seb den Otter

16 jaar
1. Jam van der Valk
2. Stef van Noordennen
3. Jali van der Valk
4. Samuel Moyal