Het weer is vandaag onstuimig en met de ontwikkeling van een lagedrukgebied krijgt een nieuwe depressie de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen waardoor de wind waarschijnlijk komende dagen aantrekt. Het is de tweede storm van het najaar die binnen korte tijd over ons land trekt. Op zee wordt voldoende deining gecreëerd. De golfmachine staat aan.

Het is de hoogste tijd om lekker het water in te duiken. Afgelopen dagen was het al een feest. De meeste surfers hebben hiervan kunnen profiteren, voor zover we vooruit kunnen kijken lijkt de voorspelling gunstig uit te pakken. Non-stop golven in het vooruitzicht! We laten de voorspelling aan meneer Surfweer over.

Na enkele dagen te hebben opgewarmd is het aankomend weekend (zondag 8 oktober) tijd voor de volgende wedstrijd die in Scheveningen zal plaatsvinden.

De Rip Curl Grom Search is één van de meest gewaardeerde evenementen. Dit evenement zal plaatsvinden ter hoogte van Hart Beach en de vuurtoren. Jaarlijks nemen de beste talenten het tijdens de Rip Curl Grom Search tegen elkaar op. Het belooft een spannende strijd te worden. De laatste inschrijvingen stromen binnen, het ziet er positief uit. Met een zwak tot matige wind lijkt het erop dat het een mooie dag gaat opleveren.

De voorspelling is hoopvol en de spanning stijgt. Op dit moment varieert de windkracht tussen 11-16 knopen met een golfhoogte van 1.1 meter en een stuwende deining van 5-6 seconden uit noord westelijke richting.

Voor de personen die minder ervaren zijn; dit levert voldoende deining en golven op om lekker in de Noordzee te kunnen spartelen. Het evenement is gratis toegankelijk, dus kom gerust een kijkje nemen als je tijd hebt.

Surfs up! Tot zondag.