Één van de meest boeiende en inspirerende wedstrijden van het jaar gaat komende week van start “de Quiksilver Pro te Zuid-Frankrijk”.

De beste surfers ter wereld nemen het komende week tegen elkaar op. De top vijf van de wereld ligt dichter bij elkaar dan ooit tevoren. Na een spannende en rumoerige ontknoping in Trestles (Amerika) zal de wereldtop zich moeten klaarmaken voor de volgende tour stop. Het volgende meetmoment is aangebroken. De kaarten zijn geschud en de strijd om de wereldtitel kan worden hervat. De wereldtitel race zet zich voort aan de Franse kust (gebied Landes). Volg de laatste ontwikkelingen via de website van de World Surf League (live).

Klik hier om de beelden te bekijken.

SurfBenelux X Quiksilver (het verwezenlijken van surfers zijn of haar dromen).

Vanuit onze organisatie bieden wij een drietal talentvolle surfers de unieke kans om het grootste evenement ter wereld te aanschouwen. Een geweldige beleving! Het drietal bestaande uit: Tom Boelsma, Mirna Boelsma en Fabian Salawanej krijgen een unieke reis aangeboden die ze niet snel zullen vergeten. Gezamenlijk met Quiksilver proberen wij hun droom te verwezenlijken. Ze krijgen de mogelijkheid om tijdens de Quiksilver Pro met de absolute wereldtop in contact te komen en het grootschalige evenement van dichtbij te beleven. Als kers op de taart krijgt het drietal unieke vip kaarten aangeboden. Door middel van de unieke toegangskaarten krijgen ze de mogelijkheid om te zien hoe het achter de schermen eraan toegaat. Een wedstrijd op het hoogste niveau.

Een kijkje achter de schermen. De boards zijn ondertussen gewaxt en de tassen/koffers liggen klaar om te worden ingeladen. Nog een kleine vier dagen geduld en dan vertrekken ze naar het zonovergoten zuiden. De verwachtingen zijn hoog. De bekende surf spots zoals Hossegor en Capbreton vormen de perfecte arena voor de wereldtop. Uiteraard kan het bovenstaande drietal hier ook van genieten. De zandbanken voor de grote swells en holle beach breaks liggen er dit jaar erg goed bij. Het vooruitzicht is veelbelovend.

Contest director “Alain Riou” zei: iedereen kent de bekende Franse stranden, het is geen verassing dat het grootste evenement ter wereld hier ieder jaar terug keert. De prognose “verwachting” vormt altijd weer een verrassingsfactor; het blijft spannend. Je weet nooit wat je kan verwachten. Het blijft altijd een moeilijke keuze als organisatie. Aan het begin van de week lijkt de wind iets aan te trekken, aan het eind van de week lijkt de wind af te zwakken. We hebben een lang wachtraam met voldoende tijd. De voorspelling voor het weekend ziet er stevig maar gunstig uit. We vertrouwen erop dat het vooruitzicht voor komend weekend de perfecte condities kan opleveren waar iedereen op wacht. Alle pijlen zijn gericht op het weekend.

Het bovenstaande drietal beland met hun neus in de boter. Aanstaande zaterdag vertrekken ze naar het zuiden. Het verslag van deze unieke reis zal na de Quiksilver pro worden gepubliceerd. Houd onze website in de gaten.

Websites. Quiksilver: klik hier | World Surf League: klik hier