De jonge en talentvolle Belgische surfers bereiden zich voor, komende week organiseert de Belgische Surf Federatie het BK Surf 2017.

Een groot deel van de Belgische surf scene reed afgelopen week in een colonne naar het zuiden van Frankrijk. De laatste groep wordt vandaag verwacht, waarna de wedstrijd officieel van start kan gaan. Het BK Surf vindt plaats in Vieux Boucau. Traditiegetrouw wordt ieder jaar in de Franse kustplaats de Belgische vlag gehesen. Gedurende het BK Surf wordt het kustplaatsje omgetoverd tot Belgische thuisbasis, de zuiderburen mogen Vieux Boucau een week lang als een home break beschouwen.

Gedurende de week zijn er diverse activiteiten. Diverse feestjes, gezelligheid en vooral veel surf actie; dat is waar de meeste personen voor zijn afgereisd. Met een bezetting van ongeveer 70 personen (een deelnemersveld) belooft het een succesvolle en spannende strijd te worden. Bij de mannen staan in de deelnemerslijst enkele bekende namen zoals Axel Vermeulen, Sebastiaan Brugman, Jack Verbraeken en Michiel van Acker vermeld. Michiel van Acker is net hersteld van een blessure. Bij de vrouwen is Camille Kindt in onze ogen één van de grootste kanshebbers.

Dagelijks zullen er door de BSF berichten worden gepubliceerd, surf voor meer informatie naar de Facebook pagina van de Belgische Surf Federatie.