Het Belgisch kampioenschap golfsurfen presented by Protest & Go Pro. Dit is het derde jaar op rij dat het Belgisch kampioenschap golfsurfen in Vieux Boucau (Zuid-Frankrijk) plaatsvindt. Niet zonder reden. De Belgische surfers veroveren het kleine Franse dorpje +/- 1000 km ten zuiden van de Belgische grens. Vieux Boucau ligt in het gebied Landes ongeveer 150 km ten zuiden van Bordeaux.

Het BK Surf 2016

De afgelopen jaren moest de organisatie noodgedwongen van locatie veranderen; enkele jaren geleden werd er bewust voor een nieuwe koers gekozen. Na het vertrek uit Bretagne heeft de Belgische Surf Federatie een betrouwbare partner gezocht. Het doel van de nieuwe samenwerking was om een lange termijn relatie op te bouwen. In samenwerking met de lokale surf verenigingen, de Mojito bar en de Franse autoriteiten is de laatste jaren een sterke band opgebouwd. De gemaakte keuzes zijn een goede fundering voor het Belgisch kampioenschap. In de laatste publicaties schrijft de Belgische Surf Federatie “Never Change A Winning Team”.

Buiten de solide basis is de laatste jaren in een gezond jeugdprogramma geïnvesteerd (stimulering van de top en breedtesport). Gezamenlijk met de verenigingen kreeg jeugd de kans om zichzelf te ontwikkelen. De talentvolle jeugd heeft de laatste jaren een stempel op het Belgisch kampioenschap gedrukt. Diverse talenten zoals Jack Verbraeken en Camille Kindt worden als de grote kanshebbers beschouwd. Zullen zij dit jaar met de titel naar huis gaan?

Het tweetal reageert vastberaden. Ze zijn niet van plan om de andere deelnemers een millimeter ruimte te geven. Ze gaan enkel voor de winst!

Jack Verbraeken: op dit moment richt ik me eerst op het Belgisch kampioenschap (doel 2016). Ik heb nog geen andere plannen gemaakt. We hebben de laatste twee jaar fantastische golven in Vieux Boucau gehad. Ik hoop dit jaar de overwinning mee naar huis te kunnen nemen (categorie shortboard en longboard).

Camille Kindt: de condities tijdens de voorgaande edities waren super goed. Het restaurant is gezellig (lekkere gerechten). Ik hoop de eerste plek te kunnen veroveren. Buiten het Belgisch kampioenschap richt ik me op het Europees kampioenschap dat later dit jaar in Marokko zal plaatsvinden.

Het is moeilijk om de condities van afgelopen jaar te overtreffen. Hieronder vind je een kleine samenvatting van het Belgisch kampioenschap 2015.

Wil jij meer over het Belgisch kampioenschap golfsurfen te weten komen? Surf voor meer informatie naar de onderstaande website.

Klik hier