Alhoewel iedereen met kinderen nog volop in de zomervakantie stemming zit, begint de tijd te dringen. De laatste dagen tikken weg. Geniet er maar van zolang het kan. Iedereen zonder kinderen zal ongetwijfeld denken ‘yes, over een week is het eindelijk weer rustig in het water’. De ouders met kleine koter’s zijn waarschijnlijk van hun laatste vakantiedagen aan het genieten. Het voordeel van een relatie zonder kinderen is dat je niet vast zit aan de schoolvakanties.

Aan de hoeveelheid kids camps langs de Nederlandse en Belgische kust is te zien dat de sport in sneltreinvaart groeit. Elke surfschool heeft ondertussen een kids camp als verkapte kinderopvang in de zomervakantie. Aan de hoeveelheid jongeren in het water is te zien dat de kids niks te klagen hebben gehad. De zee lag vol met kids, het leek wel een explosie dit jaar.

Nu moeten alle ouders weer vol aan de bak om de spaarvarkens die voor de zomervakantie kapot zijn geslagen weer te vullen. Back to reality! Na zes a zeven weken prime-time en vakantie te hebben gevierd wordt het normale leven door iedereen weer opgepakt. Nog een kleine week te gaan en dan is het luizenleven weer voorbij. Het nieuwe schooljaar gaat beginnen. Het normale leven bestaande uit werk, school, de crèche en/of de naschoolse opvang (BSO) zal spoedig worden hervat. Veel ouders zijn na enkele weken verlof en het besteden van de 24 vakantiedagen alweer aan de slag gegaan. Elke vakantiedag die je kan besparen is voor jou een voordeel. Je moet zuinig zijn met de kostbare dagen.

De kleine koter’s zijn natuurlijk nog een paar dagen vrij. Wat moet je met die kleine koter’s doen als er tijdens de papa of mamadag in de laatste week van de zomervakantie eindelijk golven komen binnenrollen? Je kan ze moeilijk naar de crèche en/of de naschoolse opvang brengen. De afgelopen week was zo’n periode (dag). Het zonnetje scheen, er was een lichte zuiden tot offshore wind en er stond een lekkere ground swell uit het hoge noorden. Cleanen lijnen van ongeveer een meter tot anderhalve meter vormde de perfecte afsluiter van de oh zo lekkere zomervakantie. Dat wil je niet laten schieten als ouders.

Het lekkere weer is een reden om er op uit te trekken en met de kids nog even naar buiten te gaan. Lekker de buitenlucht opzoeken, anders zitten de kids heel de dag binnen TV te kijken of te gamen. Als afsluiter nog even genieten van het heerlijke weer. Op het strand zie je ouders die een uitweg zoeken en zie je ouders die worden geconfronteerd met de lekkere surfsessie die aan hun neus voorbij gaat.

Even kort ontstaat het twijfel gevoel als ouder, zullen we dan toch de kids naar opa of oma brengen? Daar zit je dan op het strand naar de horizon en zee te turen. Een half oog gericht op de kleine koter die kuilen aan het graven is en zandkastelen aan het bouwen is. In plaats van de godganse dag zandkastelen te bouwen en als vader of moeder smachtend toe te kijken en de hele dag gemarteld te worden bedachten een aantal vaders een creatieve manier om de kleine koter’s bezig te houden.

In plaats van de kids bij ouders of familieleden te droppen, zochten deze twee vaders Eldwin Briezen en Martin van Manen een nieuwe oplossing om hun verplichte papadag in te richten.

De kids starten tegenwoordig op steeds jongere leeftijd, vaak hebben ze net een zwemdiploma. Je ziet steeds meer beelden van ouders die met hun zoon of dochter gaan surfen, hieronder vind je een filmpje van Cory Lopes een voormalig pro surfer uit Amerika.

UNIEKE SURFSESSIE.

 

Het lijkt een gouden uitvinding, niet gek! Waarom heeft niemand hier nog aan gedacht? Een naschoolse opvang of crèche voor surfende ouders, dit is de perfecte oplossing voor alle ouders die tijdens een papa- of mamadag het water in willen duiken. Laten we afwachten hoe lang het duurt voordat een slimme surfschool eigenaar in Nederland of België dit idee kopieert.

Surf papadag Scheveningen Surfles

 

Eldwin viert vandaag zijn 37e verjaardag en is momenteel werkzaam voor de consumentenbond. Martin woont in Den Haag en is momenteel werkzaam als steward bij een bekende luchtvaartmaatschappij. Ze zijn beiden fanatieke surfers en weten na vele jaren qua risico wat ze doen. Aan de creativiteit ontbreekt het niet. Al zeggen wij het zelf, het is geen slecht idee ‘surfen met de kids als excuus tijdens papadag’. De koter’s bevinden zich in een leeftijdscategorie, waarbij zij zich op een zwemdiploma richten. De kids kunnen zich redelijk redden in de zee. Brengt dit jou op een idee?

Misschien wakkeren wij een vuurtje aan en brengen we meerdere ouders op het idee om met hun kind tijdens papa of mamadag te gaan surfen. Beide vaders zitten inmiddels voldaan op de bank en genoten samen met hun kids van een heerlijke zomerse surfsessie. Ondertussen zitten zij waarschijnlijk ook achter hun bureau.