Bali is ondertussen geen nieuwe vakantiebestemming meer; door de goedkopere chartervluchten en directe verbindingen wordt de grens om af te reizen naar dit fijne eiland alsmaar kleiner; het is toegankelijk en het merendeel van de bevolking spreekt buiten Indonesisch ‘Bahasa’ goed en verstaanbaar Engels.

Indonesië is de beste tropische surfbestemming bij uitstek, het warme water, weer, veel linkse en eindeloze pointbreaks met perfecte barrels vormen één van de beste tropische surf locaties ter wereld. Diverse reismaatschappijen zoals Qatar, Emirates en KLM vliegen direct van Amsterdam naar Denpasar. Enkele van de maatschappijen hebben echter wel een korte transfer om het vliegtuig weer even bij te tanken.

Aangekomen in Denpasar is de cultuur en warmte gelijk een groot contrast. De totale omtrek van het eiland is 5780m2 en totaal zijn er in Bali 3.216.881 inwoners. Veel surfers kiezen ervoor om in de Bukit of tafelhoek te verblijven andere kiezen ervoor om meer aan de westkust hun tijd door te brengen. Afhankelijk van het jaargetij zijn de plekken verschillend van elkaar. Enkele bekende spots zijn Uluwatu, Padang, Nusa Dua, Kuta en omgeving, Canggu en Keramas, eigenlijk te veel om op te noemen, de lijst is eindeloos. Voor zowel beginnende als gevorderde is er voldoende ruimte. Kies je ervoor om de rustige spots op te zoeken, dan is er ook voldoende keuze. Ben je opzoek naar de ruimte en rust, ga dan vooral niet naar grote en bekende spots, je weet dat het ongetwijfeld drukker zal zijn in het water.

Het huren van een scooter met boardrek is simpel. Je reist op een scooter gemakkelijk van A naar B. Houdt er wel rekening mee dat het druk is in het verkeer, er minder regels worden toegepast en het belangrijk is om je zelfverzekerd in het verkeer te voelen. Veel reizigers lopen letsel op door een warme uitlaat of diverse valpartijen ‘ook wel Bali kisses genoemd’. Een internationaal rijbewijs die je bij de ANWB kunt kopen is wel aan te bevelen; dat scheelt een hoop corrupte onderhandelingen als je een keer wordt aangehouden. Vooral Kuta staat bekend om de drukke kruispunt controles, waar veel toeristen eruit worden gepikt.

Jouw ontdekkingsreis kan beginnen. Via Wannasurf kun je op je gemak alle lokale surfspots in Bali bekijken. Wil je meer over de leuke hotspots in de omgeving van Canggu te weten komen? Kijk dan op de blog van fitfoodfab, hier vind je een artikel over de leukste plekjes op Bali.

Een kleine tip: rif schoentjes zijn voor sommige spots wel aanbevolen, sommige spots zijn namelijk erg ondiep en het koraal kan scherp zijn. Goed voorbereid te werk gaan is het halve werk; dit voorkomt letsel. Het verbaast je keer op keer; dus wees niet overmoedig, blijf jezelf. Surfers ingesmeerd met een dikke laag zink gedragen zich hongerig en doen zich voor als pro-surfer. Een dikke laag zink op je gezicht zegt alleen helemaal niks. Uiteindelijk moet je lekker genieten, dat is de reden waarom je surft. Respecteer de lokale mede-surfer. Een arrogante houding wordt niet getolereerd door de lokale surfers.

Voor surfers die een geheel verzorgde reis zoeken is er ook voldoende aanbod. Jordy Robers de eigenaar van Solid Surfhouse opende een paar jaar geleden na de opbouw van een Marokkaanse vestiging zijn eerste verblijf in Barawa (Canggu). Ondertussen is Solid uitgegroeid tot één van de grootste surf camps aan de westkust (Bali).

Jordy heeft met een jaarlijks bereik van enkele duizenden bezoekers zijn droom verwezenlijkt. Hij wilde iets vernieuwends creëren en dat is gelukt. Veel Europeanen, Aziaten, Amerikanen en Australiërs verblijven jaarlijks in dit surfresort. Ondertussen heeft hij zelfs zijn tweede locatie in Canggu geopend.

Ben jij niet zo’n ontdekkingsreiziger en kies jij liever voor een geheel verzorgde reis?

Surfers krijgen gedurende het verblijf bij Solid een geheel verzorgde reis aangeboden, alles is inbegrepen en je hoeft je tijdens de heerlijk ontspannende vakantie nergens zorgen over te maken. Het kant en klare aanbod is zeer divers en het zal nergens anders voor een scherpere prijs worden aangeboden, je zal tijdens de surfreis met je neus in de watten worden gelegd. Kies ervoor om even heerlijk de tijd voor jezelf te nemen en te ontspannen.

Klik hier om meer over Solid Surfhouse te weten te komen. Maak nu gebruik van de unieke kortingsactie (249€ p.p voor een shared room). Reizigers zullen zelf hun ticket moeten boeken. Bekijk de trip adviser. Deze kortingsactie is tot 30 april 2017 geldig.

Laat je nu verleiden en wacht niet langer! Boek nu je ticket naar het heerlijke tropische surfoord. Heb jij vragen, post dan gerust een comment, dan proberen wij zo snel mogelijk jullie vragen te beantwoorden.

See you in the water, surfs up!