Nieuwsgierig en licht geïntimideerd liep ik 2012 het FAST-terrein op voor mijn eerste BoardChicks festival. Door een zacht lentezonnetje bewogen zich meiden door een marktje met kleine kraampjes. Hier en daar waren workshops aan de gang, werden sapjes geperst en bakkies gedaan.

Oké oké, dacht ik, hier kan ik wel aan wennen! Vijf jaar later word ik nog steeds verrast door BoardChicks. Why? Omdat ze in die vijf jaar keihard zijn uitgegroeid tot full-blown reisorganisatie en verontrustend gezellig platform. Ik denk dat BoardChicks de enige plek is waar vragen over het levend houden van je zoute haar met evenveel gewichtigheid en enthousiasme worden beantwoord als vragen over fietsend door Afrika reizen met niks dan een surfboard. Het is ook een organisatie die het klaarspeelt om dertien meiden op een tien daagse cruise in de Malediven te krijgen. Hoewel de overige surfers in de Malediven misschien gemengde gevoelens hadden wanneer er dertien zingende en lachende chicks in bikini’s in de line-up werden gedumpt, was het voor ons het meest bizarre, hilarische en prachtigste avontuur ooit.

Mijn ervaring met BoardChicks evenementen en trips is dat gezellig meiden gespuis gecombineerd wordt met bad-ass boardsport avontuur! Vaak zijn de BoardChicks (van alle niveaus) super stoked om beter te leren surfen, nieuwe avonturen te beleven, en heel veel lol te trappen.

Deze herfst gaat het gebeuren in Portugal, waar de heerlijke ‘Pastéis de nata’ alleen worden overtroffen door de mooie golven. De perfecte plek om met behulp van de onze geniale, gezellige en gestoorde fotograaf; Mitch Nieuwenhuizen, de ultieme reisleidster, brenger van avontuur en heerlijk ontbijt; Eva de Koning, en de meest stokedte surfcoach op aarde; Sigal Kruithof (ikke), op reis te gaan!

De Surf Coaching trip naar Portugal is van 21-27 oktober 2017. Voor meer informatie, klik hier of stuur een mail naar boardchicks@gmail.com.