Ontmantel de “mystery me” persoon. Vroeger kende iedereen elkaar en was de surf scene vele malen kleiner. Misschien was het vroeger met de kleinere aantallen iets persoonlijker; iedereen kende elkaar tenslotte. Op mooie dagen lagen er maximaal 30 man in het water. Dit kunnen wij ons bijna niet meer voorstellen.

Veel mensen kiezen er bewust voor om een rustige plek op te zoeken. Ze proberen de overvolle line-up te vermijden. In de line-up zie je een hoop nieuwe gezichten. Wie mag zich een local noemen?

Veel surfers herkennen elkaar aan de lichaamshouding, de stijl en het gebruik van herkenbaar materiaal. Van een afstand zie je vaak een bekend persoon. Zit jij thuis wel eens achter de pc naar de webcam te kijken? In een oogopslag weet je vaak al genoeg. Je ziet een bekend persoon die in het water ligt te spartelen. Soms denk je; heeft die ene persoon (vriend of vriendin) mij niet gebeld? Op de webcam zie je een mooie golf voorbij komen. Gehaast pak je jouw spullen een stap je in de auto naar het strand.

Het leek ons leuk om de “mystery me” persoon van de maand te ontmantelen. Ontdek wie het is, wij testen de local knowledge.

Uiteraard zullen wij hier vanuit SurfBenelux enkele prijzen aan koppelen. De eerste persoon die de vraag weet te beantwoorden zal worden beloond. Plaats hieronder of via social media een reactie. De winnaar ontvangt eind deze maand een prijs. 31 juli zal de winnaar bekend worden gemaakt.

Korte omschrijving (tip van de dag). De “mystery me” persoon is zowel voor Nederlanders als onze zuiderburen een bekend gezicht. Wie veel surft zal hem ongetwijfeld wel eens in het water hebben gezien. Nederland heeft een 250 km lange kustlijn met schone en veilige stranden. Het strand waar hij dagelijks surft behoort tot het schoonste strand van Nederland. Wij bevinden ons ergens in het uiterste zuiden “op Zeeuwse bodem”

De surfer die wij willen ontmantelen surft sinds jonge leeftijd. Gedurende de jaren is hij geen spat veranderd. In de zomer werkt hij zoveel mogelijk en in de winter probeert hij ieder jaar weer aan de kou te ontsnappen. Hij heeft een relatie met een van Nederlands beste vrouwelijke surfsters. Hij surft meestal op een shortboard. Af en toe pakt hij op kleine dagen stiekem een longboard. Het blijft heerlijk om soms af te wisselen.

Wie is “de mystery persoon” van de maand?