Op zondag 14 december 2015 vond in Scheveningen de “Rip Curl Grom Search” plaats. Als klap op de vuurpijl was het net voor het oudjaar tijd om de beste junioren in actie te laten komen. De gewaardeerde Grom Search is een concept wat wereldwijd wordt georganiseerd. Van Australië, Indonesië, Amerika naar de uiteindelijke eindbestemming in Europa. Met de definitieve eindstop die in Scheveningen (Nederland) gehouden wordt. Rip Curl gaat jaarlijks opzoek naar de beste junioren ter wereld. Vele internationale kampioenen zijn vanuit de junioren wedstrijd in de wereldtour terecht gekomen (world surf league). Waaronder de drievoudig wereldkampioen Mick Fanning.

De Rip Curl Grom Search is een toegankelijk evenement voor alle surfers tot 16 jaar. Het idee is om kinderen van alle leeftijden op een toegankelijke manier kennis te laten maken met de sport. In de zoektocht naar de beste surfers staat plezier hoog in het vaandel. Buiten de geleverde prestatie moeten de jonge surfers vooral veel plezier beleven. Het wedstrijdelement wat erbij komt kijken zorgt er vanzelf voor dat talenten de strijd op een gezonde manier met elkaar aangaan. Dit met de uiteindelijke missie om de beste surfer tot en met 16 jaar te kronen.

Het niveau was dit jaar ondanks de kou erg hoog. Ties Heetvelt, Elijah Moyal, Jaas Roeper en Sjoerd Tummers wisten uiteindelijk de finale te bereiken. In de finale was het Sjoerd Tummers die in zijn laatste jaar bij de categorie tot 16 jaar de eerste plek wist te bemachtigen. Sjoerd zal het komende jaren in de categorie onder 18 tegen de oudere surfers moeten opnemen. Dit is een nieuwe uitdaging die hem te wachten staat.

Hieronder vinden jullie een korte samenvatting van het evenement (beeld).

Aftermovie 

Rip Curl Grom Search 2015

Beeld: Marijn Bouwmeester (edit)

Muziek: Ryan Little – Music Producer

Duur: 2:27 min

Foto’s

Beeld – rechten: Sophia Steevensz & Wen Van Gampelaere

Verslag – Bekijk hieronder de definitieve uitslag. Rip Curl Grom Search 2015 (Scheveningen)

Klik hier.