Alle professionele fotografen weten dat het lastig is om binnen de kleine niche markt enige vorm van inkomsten te genereren. Het is niet gemakkelijk om een vorm van verdienste uit surf fotografie te halen. Veel bekenden fotografen doen het dan ook niet voor het geld, het is een passie en liefde.

Vaak wegen de investeringen niet op tegen het uitgavenpatroon. In Nederland en België zijn er meerdere fotografen die zich op surf fotografie richten, denk aan personen zoals: Jan Bijl, Ruud Zwaan, Michal Pelka, Damian Davila, Ruben Snitselaar, Rekkab, Sebastiaan Heitkamp, Ray Max, Jelle Mul, Danny Bastiaanse, Mitch Nieuwenhuizen, Jop Hermans en Wouter Struyf. Ze bevinden zich allemaal binnen dezelfde niche markt. Toch weten ze zichzelf te onderscheiden. Bij elkaar opgeteld schieten ze jaarlijks enkele tientallen tot honderden mega of terabytes aan beeldmateriaal.

Recent zijn wij vanuit SurfBenelux een samenwerking met Aquatech gestart. Het idee is om samen met Aquatech de mooiste beelden vast te leggen. Meerdere toonaangevende fotografen krijgen de kans om het product te testen en het gebruiksgemak te ervaren. Uiteraard kijken wij ernaar uit om deze beelden met jullie te delen.

De AxixGo is het nieuwste product wat Aquatech recent heeft uitgebracht. Dit is een nieuwe water behuizing. De AxisGo is geschikt voor meerdere iPhone series. Zie de website voor meer specificaties. Komend jaar zal onze water behuizing een route afleggen en krijgen meerdere personen de mogelijkheid om dit product te testen. Door middel van een unieke kennismaking ‘artikel genaamd achter de lens’ ontmoeten wij diverse fotografen en tonen wij een deel van hun werk, beroep en/of levenswijze.

Vandaag starten wij met een introductie van Wouter Struyf. Wouter woont momenteel in Antwerpen. Hij behoort tot een van de beste fotografen, naast zijn fotografie richt hij zich als mede eigenaar van Haven op een surfshop in het hart van Antwerpen. Hij kreeg de kans om het product een korte periode te testen. Nadat wij van PostNL een melding kregen dat het pakket was afgeleverd, liet de reactie van Wouter niet lang op zich wachten. Nog geen half uur later ontvingen wij een enthousiast bericht van Wouter.

Heb jij al vaker bij het zien van dromerige watershots gedacht; wat lijkt het mij tof om zulke foto’s te maken? Water en camera’s gaan niet heel goed samen. Als eigenaar van een AxisGo hoef je jezelf hier geen zorgen over te maken. De AxisGo is robuust en waterdicht. Misschien is het een startpunt in jouw fotocarrière waar je zo lang van hebt gedroomd.

Reactie van Wouter Struyf; toen ik de vraag van SurfBenelux kreeg of ik de AxisGo wilde testen was de keuze binnen 10 minuten gemaakt. Daar hoef ik niet lang over na te denken. Als je veel met fotomateriaal reist weet je dat dit geen pretje is. Handbagage vol camera’s weegt al snel meer dan 15 kg en dan is het nog de vraag waar die kwetsbare water behuizing ingecheckt moet worden. Veel luchtvaartmaatschappijen doen erg moeilijk en zeggen dat het verplicht in het luchtruim moet worden vervoerd. De zoektocht naar kleinere en/of lichte maar kwalitatieve alternatieven is dan ook een neverending story. Of het nieuwe product van Aquatech hier antwoord op kon bieden wilde ik graag testen.

© Fotografie: Wouter Struyf

De AxisGo is niet zomaar een waterdicht iPhone hoesje.

In combinatie met de verbluffende foto en video kwaliteit van de nieuwe iPhone series biedt de nieuwe behuizing veel meer mogelijkheden dan een standaard action camera. Gedurende de korte periode dat ik de AxisGo tot mijn beschikking had, ben ik de AxisGO gaan waarderen. De AxisGo staat ondertussen bovenaan mijn verlanglijstje voor kerstmis.