Waarom kies ik voor golfsurfen?

Het golfsurfen is een hippe en zeer populaire sport, die de afgelopen jaren erg snel gegroeid is. Surfen staat bekend om zijn extreme maar relaxte, laid-back lifestyle, maar vandaag de dag is een surfer meer dan een hippie met een Volkswagen busje.

Veel mensen weten niet dat je in de Benelux kan golfsurfen en vaak wordt er gevraagd: kite- of windsurfen? De Benelux is echter heel geschikt om te leren golfsurfen. Met de vaak wat lagere omstandigheden kun je hier de beginselen goed onder de knie krijgen.

Het golfsurfen is een vrije en toegankelijke sport en wordt beoefenend door jong tot oud. Het vrije gevoel laat je één zijn met de natuur en werkt volgens veel personen verslavend. Wij zeggen dat ook: beoefen de sport op je eigen risico. Wij kunnen je verzekeren dat jij na de eerste keer verkocht bent.

Wat heb ik nodig?

Eigenlijk kun je met een gemotiveerde houding en uithoudingsvermogen al heel ver komen. In principe heb je maar een paar dingen nodig:

  • Een wetsuit: kies een 3/2 mm (zomer), 4/3 mm (zomer + voor- en het najaar), of een 5/3 mm (winter)
  • Surfboard: begin op een vergefelijk board en kies niet direct een te klein board
  • Leash: zorgt ervoor dat je board bij je blijft als je eraf valt, anders blijf je zwemmen 😉
  • Blokje wax: zorg voor een anti-slip laag op je surfboard
  • Indien je in het voor- en/of najaar en de winter door wilt surfen, zouden wij zeker aanbevelen om handschoentjes, schoentjes en een capje aan te schaffen
  • Een eerste beginnersles

That’s it! Hiermee ben je er klaar voor om het water in te duiken…